Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2023-05-22
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Marianne Mattsson
Originaltitel
Vi er ikke her for å ha det morsomt
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
225 x 145 x 20 mm
Vikt
373 g
SAB
Hcedb.01
ISBN
9789146240747
Vi är inte här för att ha roligt (inbunden)

Vi är inte här för att ha roligt

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-22
246
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Knut är en medelålders författare som allt oftare blir förbisprungen av nya och mer spännande röster. För tjugo år sedan skrev han en framgångsrik roman som han därefter aldrig har lyckats följa upp. Den senaste boken var ett försök att bemöta kritikernas anklagelser om att han gick den vita, privilegierade medelklassens ärenden - men redaktören var inte imponerad och manuset gavs aldrig ut.

Nu har Knut bjudits in till litteraturfestivalen i Lillehammer, visserligen som ersättare i sista sekunden, men ändå. Han tänker göra det bästa av situationen, eftersom han äntligen har fått en andra chans.

"Lykke slår knockout på verklighetslitteraturen i en hejdundrande roman om den så ofta utskällda vita kulturmannen."

VG (Tärningskast 6)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi är inte här för att ha roligt
 2. +
 3. Nästa! : en läkarroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nästa! : en läkarroman av Nina Lykke (pocket).

Köp båda 2 för 335 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vi är inte här för att ha roligt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lykke lyckas
  Bengt Carlsson, 14 juli 2023

  Kulturmannen skildras på ett lite annorlunda sätt. Det här är inte meetoo utan en mer sammansatt skildring som säkert retar en del. Men Lykke är rolig, ja dråplig ibland. Det är många inom kultursvängen som får sig en känga, det uppblåsta självberömmet inte minst. Här placeras kulturmannen i något som utvecklas till en ömsint feel good historia. Den stereotypa beskrivningen som kulturmannen brukar fastna i blir här något man måste fundera på från många olika vinklar. Det är långt ifrån perfek... Läs hela recensionen

 2. Woke?
  Bengt, 26 juni 2023

  Läste strålande recensioner i rikspressen och hade höga förväntningar som kom på skam. Läst 100 sidor och kommer nog inte igenom detta verk. Intrigen är möjligen trendig men för mig ganska ointressant, men det som drar ned intresset är den trista dialogen och den sannolika förutsägbara fortsättningen.

 3. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 31 maj 2023

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Vi är inte här för att ha roligt, är den tredje boken som jag har läst av den norska författaren Nina Lykke. Hennes bästa bok hittills, enligt mig, är boken Nästa! - En läkarroman, näst bäst är boken Nej och åter nej, och på tredje plats kommer den här boken, Vi är inte här för att ha roligt. Men även om jag tycker att den här boken är något sämre än hennes tidigare böcker, så var den ändå helt klart läsvärd. Boken är lättläst, välskriven, snabbläs... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nina Lykke