Modern tysk grammatik (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Tyska
Serie
Modern tysk grammatik
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2011-07-13
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
250 x 170 x 11 mm
Vikt
450 g
SAB
Ff.01,435
ISBN
9789147021123
Modern tysk grammatik (häftad)

Modern tysk grammatik

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Tyska, 2011-07-13
463
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Modern tysk grammatik är i första hand avsedd för gymnasieskolan, men kan användas på såväl lägre som högre stadier och för självstudier. Framställningen är kontrastiv och stoffet är strukturerat efter svårighetsgrad.

Läs mer
De flesta avsnitten inleds med en resonerande förklaring. Alla exempel är översatta till svenska.
I denna upplaga har en del regler och grammatiska resonemang formulerats om för att de ska bli tydligare och ett antal exempel har bytts ut. Böjningsmönster och uppställningar har fått en tydligare utformning. Paragrafindelningen är densamma som tidigare, men inom en del paragrafer har tillägg och omstruktureringar gjorts. Grammatiken är anpassad till den tyska stavningsreformen.
Övningsböcker
Övningsbok 1 övar och förstärker viktiga moment i Modern tysk grammatik men kan användas även till andra grammatikor. Övningarna är ordnade efter svårighetsgrad och avslutas normalt med några meningar att översätta från svenska till tyska.
Övningsbok 2 repeterar och utvidgar stoffet i Övningsbok 1. De flesta övningar behandlar dock nya moment som t.ex. passiv, infinitiv och konjunktiv. Övningarna är blandade med ökad svårighetsgrad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modern tysk grammatik
 2. +
 3. Tysk syntax för universitetsnivå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tysk syntax för universitetsnivå av Sven-Gunnar Andersson, Margareta Brandt, Inger Rosengren, Ingemar Persson (häftad).

Köp båda 2 för 1033 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Modern tysk grammatik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kanon
  Christian Thomasson, 24 september 2017

  Den är liksom modern engelsk och fransk grammatik som jag också har en väldigt bra bok. Pedagosikt upplagd. Lätt att hitta i.

 2. Tysk grammatik
  Barbro Mendel, 26 juli 2016

  Mycket bra - bättre än många andra grammatikböcker vad gäller innehåll och pedagogik. Bra uppställningar och användbara exempel och lagom omfattande.

 3. Tysk grammatik har blivit roligare
  Helena, 19 juli 2015

  Tysk grammatik från sin bästa sida! :) Snygg och lättbegriplig layout. Det finns två övningsböcker också som jag kan rekommendera. Möjligen saknar jag den mycket utförliga förteckningen över starka verb som finns i den motsvarande boken för fransk grammatik.

 4. Bra grammatik
  Leif Nordlander, 15 april 2015

  Tydlig med enkla och lättfattliga exempel. Det finns en given och konsekvent struktur i grammatikens upplägg. Boken har också en tydlig och snygg layout.

 5. Bra innehåll. Lättläst. Tydliga kapitel. Bra med...

  Bra innehåll. Lättläst. Tydliga kapitel. Bra med övningar i övningar som matchade kapitlen. Ibland litet svårt att förstå för en tolvåring. Annars jättebra.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Tummen upp! Engelska kartläggning åk 7

  Kerstin Rydén, Lennart Petersson

  Tummen upp! Engelska kartläggning åk 7 innehåller övningar som är direkt kopplade till det centrala innehållet och de kunskapskrav som eleven ska ha uppnått i engelska i slutet av åk 9, upplaga 2 utifrån Lgr22. Kunskapskraven är tydligt presentera...