Snick och Snack - En praktisk bok om muntligt berättande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Håkan Järvå
Medarbetare
Hambro, Benedicte (medf.), Söderhäll, Bengt
Dimensioner
225 x 150 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Eabf,F.063
ISBN
9789147052837
Snick och Snack - En praktisk bok om muntligt berättande (häftad)

Snick och Snack - En praktisk bok om muntligt berättande

(6 röster)
Häftad Svenska, 2005-08-01

Slutsåld

För en lärare är förmågan att berätta central och ett viktigt medel för att levandegöra undervisningsinnehållet. Att uppmuntra och lära elever att själva uttrycka sig muntligt är dessutom en av lärarens viktigaste uppgifter.

Dessvärre händer det att vi tappar tilltron till oss själva och de egna orden när vi ska berätta, men det går att lära sig metoder för hur man tillägnar sig en berättelse, hur man kommer ihåg den, hur man berättar den och hur man kan inspirera andra till att berätta. Snick och snack är en guldgruva av inspirerande exempel och konkreta övningar som kan användas i förskola och skola av både lärare och elever.

Om författarna
Bokens författare är lärare och berättare. Boken är anpassad till svenska förhållanden och Bengt Söderhäll vid Högskolan i Gävle har bidragit med ett svenskt perspektiv på berättandets historia.
Översättning: Håkan Järvå
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Hur kan jag inspirera mina elever till att uttrycka sig muntligt? Hur kan jag själv berätta en historia, beskriva en upplevelse eller muntligen förmedla ett budskap på ett levande och intresseväckande sätt?

Snick och snack är en guldgruva av inspirerande exempel och konkreta övningar som kan användas i förskola och skola av både lärare och elever, och även i vissa fall som sällskapslekar för olika åldrar.