Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Etiskt ledarskap
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Ann Lagerhammar
Dimensioner
209 x 148 x 12 mm
Vikt
210 g
SAB
Emia,Dgem
ISBN
9789147075096

Etiskt ledarskap

med fokus på skolan

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2005-09-01
389
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan skolledaren utveckla sitt arbete till att gälla mer än de rent tekniska dimensionerna? Utbildningsledarskap medför ett ansvar att erbjuda alla elever en lärandemiljö av god kvalitet. I boken presenteras de tre grundläggande dygderna ansvar, autenticitet och närvaro samt en kreativ modell för det praktiska arbetet.

Författaren levandegör problematiken genom den fiktiva berättelsen om en rektor som kämpar för att på bästa sätt hantera den orimliga och ofta orättvisa press som lärare och elever utsätts för.

Sagt om boken
Starratts inflytande över kunskapsfältet etiskt ledarskap har gjort honom till en av de stora och betydelsefulla forskarna inom området. Han har påverkat teoriutvecklingen kring värderingars roll och etikens betydelse för ledarskap och även utvecklat tankar om hur dessa begrepp ska och kan användas i praktiskt ledarskap." Olof Johansson, professor, Umeå universitet

Om författaren
Robert J. Starratt undervisar i pedagogik vid Boston College. Han har skrivit flera böcker och artiklar om betydelsen av etik och moral i undervisningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etiskt ledarskap
  2. +
  3. Lärare & elev : Rättsliga aspekter och etiska dilemman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärare & elev : Rättsliga aspekter och etiska d... av Wiweka Warnling Conradson, Lena Sandström, Henrik Ahlenius (häftad).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etiskt ledarskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Visionär
    Skolledare, 24 april 2014

    Starratt är en visionär och försöker som sådan locka fram det bästa ur människan. Han analyserar fram vilka brister som finns inom skolverksamhet och hittar vägar att förändra dem. Boken kan plockas fram när helst man känner att systemet är tungrott eller målen omöjliga att uppnå. Med ett etiskt förhållningssätt ser man allt på ett annat vis.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert J Starratt

Övrig information

Hur kan skolledaren utveckla sitt arbete till att gälla mer än de rent tekniska dimensionerna? Robert Starratt, internationellt känd forskare inom etik och utbildning, menar att utbildningsledarskap medför en moralisk plikt att erbjuda alla elever en lärande miljö av god kvalitet

I Etiskt ledarskap - med fokus på skolan presenterar han de tre grundläggande dygderna ansvar, autenticitet och närvaro och erbjuder en kreativ modell för det praktiska arbetet.