Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mozjno!
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 185 x 8 mm
Vikt
290 g
SAB
Fma
ISBN
9789147078967
Mozjno! Textbok (häftad)

Mozjno! Textbok

nybörjarbok i ryska, steg 1-2

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2006-01-01
473
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Steg 1-2
Mozjno! är ett läromedel i ryska för nybörjare. Mozjno! är speciellt inriktad på talad ryska, och uppfyller Skolverkets samtliga mål. Böckerna har ett helt nytt pedagogiskt upplägg och liknar mer nybörjarböckerna i övriga moderna språk än tidigare läromedel i ryska. Ett modernt läromedel som lockar till att lära sig ryska!
Mozjno! täcker steg 1 och steg 2. Den stora mängden varierade övningar i övningsboken förenklar en individualiserad undervisning, att skapa grupper som arbetar i olika takt, om man så önskar.

Läs mer
Textbok
Textboken innehåller 15 kapitel i tre delar, med ett repetitionsavsnitt efter varje del. Korta realiatexter berättar på svenska om ryska företeelser. Längst bak i boken finns en minigrammatik och ordlistor. Varje kapitel innehåller dessutom ett bildgalleri där olika teman tas upp i bild och ord, t.ex. möbler eller matvaror. Några sånger finns inspelade med text i boken. I texterna får eleven lära känna både Moskva och Sankt Petersburg. Bokens huvudperson Nina är i Moskva för att studera ryska. Hennes son Petja bor i Sankt Petersburg som utbytesstudent.
Övningsbok
En rikare övningsbok får man leta efter! Övningsboken börjar med ett alfabeteskapitel där eleven får ägna mycket tid och många övningar åt att lära sig läsa och skriva det ryska alfabetet. Grammatikgenomgångarna ligger i övningsboken. Eleven kan lugnt och metodiskt öva in grammatik, ordkunskap och realia. Den stora mängden övningar gör en individanpassad undervisning lätt. Det finns gott om hörövningar och stor vikt läggs vid kommunikation. Längst bak finns en loggbok där eleven skapar ett eget ordförråd m.m.
Till övningsboken finns ett facit där också hörövningstexterna ligger.
Lärarhandledning
Lärarhandledningen är gedigen. De 160 sidorna innehåller, förutom en introduktion till läromedlet, lektionstips, mängder av kopieringsunderlag, extra övningar och prov. Proven är omfattande och det är möjligt för läraren att plocka ut de bitar som han/hon vill pröva eleverna på. När vi provade ut dem i klass fick vi som respons: "Bra, trevliga och rättvisa prov, möjligt att läsa till för eleverna, lätta att rätta för läraren."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mozjno! Textbok
 2. +
 3. Mozno!. Teksty = Mozjno! Övningsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mozno!. Teksty = Mozjno! Övningsbok av Jegorenkov Marja, Piispanen Sirpa, Väisänen Tuula, Rydén Kerstin B (häftad).

Köp båda 2 för 825 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mozjno! Textbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra även för hobbystudenten
  Fredrik, 9 mars 2022

  Bra läromedel även för oss som bedriver studier på egen hand och i egen takt. Lite oklart dock om det finns fler böcker i serien ...

 2. Lärde mig skriva och läsa ryska via denna. Väldigt bra...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

  Lärde mig skriva och läsa ryska via denna. Väldigt bra pedagogisk struktur som man kan gå tillbaka till när man fastnar, bättre än en webbkurs.

Visa alla 2 recensioner

Övrig information

Läromedel för nybörjare i ryska för gymnasiet och vuxenundervisningen.