Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mozjno!
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 185 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Fma
ISBN
9789147078974

Mozno!. Teksty = Mozjno! Övningsbok

nybörjarbok i ryska, steg 1-2

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2006-01-01
375
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Steg 1-2
Mozjno! är ett läromedel i ryska för nybörjare. Mozjno! är speciellt inriktad på talad ryska, och uppfyller skolverkets samtliga mål. Böckerna har ett helt nytt pedagogiskt upplägg och liknar mer nybörjarböckerna i övriga moderna språk än tidigare läromedel i ryska. Ett modernt läromedel som lockar till att lära sig ryska!
Mozjno! täcker steg 1 och steg 2. Den stora mängden varierade övningar i övningsboken förenklar en individualiserad undervisning, att skapa grupper som arbetar i olika takt, om man så önskar. Övningsbok
En rikare övningsbok får man leta efter! Övningsboken börjar med ett alfabeteskapitel där eleven får ägna mycket tid och många övningar åt att lära sig läsa och skriva det ryska alfabetet. Grammatikgenomgångarna ligger i övningsboken. Eleven kan lugnt och metodiskt öva in grammatik, ordkunskap och realia. Den stora mängden övningar gör en individanpassad undervisning lätt. Det finns gott om hörövningar och stor vikt läggs vid kommunikation. Längst bak finns en loggbok där eleven skapar ett eget ordförråd m.m.
Till övningsboken finns ett facit där också hörövningstexterna ligger.

Övriga böcker/media i serien:
Textbok
Textboken innehåller 15 kapitel i tre delar, med ett repetitionsavsnitt efter varje del. Korta realiatexter berättar på svenska om ryska företeelser. Längst bak i boken finns en minigrammatik och ordlistor. Varje kapitel innehåller dessutom ett bildgalleri där olika teman tas upp i bild och ord, t.ex. möbler eller matvaror. Några sånger finns inspelade med text i boken. I texterna får eleven lära känna både Moskva och Sankt Petersburg. Bokens huvudperson Nina är i Moskva för att studera ryska. Hennes son Petja bor i Sankt Petersburg som utbytesstudent.
Lärarhandledning
Lärarhandledningen är gedigen. De 160 sidorna innehåller, förutom en introduktion till läromedlet, lektionstips, mängder av kopieringsunderlag, extra övningar och prov. Proven är omfattande och det är möjligt för läraren att plocka ut de bitar som han/hon vill pröva eleverna på. När vi provade ut dem i klass fick vi som respons: "Bra, trevliga och rättvisa prov, möjligt att läsa till för eleverna, lätta att rätta för läraren."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mozno!. Teksty = Mozjno! Övningsbok
 2. +
 3. Mozjno! Textbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mozjno! Textbok av Marja Jegorenkov, Sirpa Piispanen, Tuula Väisänen, Kerstin B Rydén (häftad).

Köp båda 2 för 834 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mozno!. Teksty = Mozjno! Övningsbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Elev-cd slutsåld
  Maud Lindgren, 13 januari 2021

  Dåligt att sälja textbok och övningsbok när Elev-cd är slutsåld. Hoppas på info när cd-motsvarigheten finns att tillgå i mars eller april

 2. Bra övningar
  Daniel , 1 mars 2018

  Ger en bra mix av skriv övningar med audio-övningar. Länkar väl med textboken. En bra övningsbok för nybörjare. Kräver dock att man har textboken för att den ska vara effektiv.

 3. Väldigt bra övningsbok, lärde mig läsa och skriva...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

  Väldigt bra övningsbok, lärde mig läsa och skriva ryska via dessa böcker. Bättre än webbkurserna som finns därute. Bra pedagogik som man kan återvända till.

Visa alla 3 recensioner

Övrig information

Läromedel för nybörjare i ryska gymnasiet och vuxenundervisningen