Filosofins värld (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Filosofi - ingen lära utan en aktivitet
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
3
Förlag
Liber
Medarbetare
Westman, Jan-Erik (medf.)
Dimensioner
231 x 155 x 20 mm
Vikt
572 g
SAB
D
ISBN
9789147079292
Filosofins värld (inbunden)

Filosofins värld

Inbunden,  Svenska, 2006-01-01
825
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det populära läromedelspaketet Filosofi består av en grundbok och en antologi. Tillsammans ger de eleverna både grunderna inom ämnesområdet och praktiska övningar där eleverna får använda sina nyvunna kunskaper och tänka till.Det populära läromedelspaketet Filosofi består av en grundbok och en antologi. Tillsammans ger de eleverna både grunderna inom ämnesområdet och praktiska övningar där eleverna får använda sina nyvunna kunskaper och tänka till.
Utmärkande drag
- Grundläggande teorier
- Praktiska övningar
- Tonvikt på 1900-talet

Filosofi - ingen lära utan en aktivitet
Boken Filosofi - ingen lära utan en aktivitet lyfter fram den filosofiska diskussionen som det väsentliga i ämnet. De klassiska frågorna får stort utrymme, men tonvikten ligger på 1900-talets filosofiska diskussioner. Boken lämpar sig väl för filosofi kurs 1 och 2. Kursboken finns analog och som onlinebok.

Innehåll
- Filosofi och språk
- Kunskap, sanning och vetenskap
- Hur bör man leva och handla?
- Har livet mening?
- Tillämpningar och fördjupningar
- Kunskap och verklighet
- Logik
- Vetenskapsfilosofi
- Estetik
- Filosofins nytta

Tematiskt kapitel
För dem som vill fördjupa sig i samtida filosofi finns ett tematiskt kapitel där frågor kring fem områden - feminism, djurrätt, idrottsfilosofi, politisk filosofi samt dödsstraff - diskuteras. Alla områden inleds med en presentation och avslutas med förslag till fördjupningar. Till samtliga områden finns också lämpliga fördjupningstexter i antologin Filosofins värld.

Filosofins värld - en antologi
Antologin Filosofins värld är väl anpassad till Filosofi - ingen lära utan en aktivitet.
Boken innehåller mängder med klassiska och moderna filosofer: Platon, Aristoteles och Martha Nussbaum, Nietzsche och Simone de Beauvoir, Ludwig Wittgenstein, Carol Gilligan, Torbjörn Tännsjö och många andra. Över hälften av texterna är från 1900-talet. Dessutom finns det texter av författare och tänkare som Dostojevskij, Camus, Nina Björk, Conan Doyle, P O Enquist och Charles Darwin.
En del av texterna är samlade kring teman - djurrätt, rättvisa, feminism, dödsstraff och idrott - och lämpar sig därför särskilt väl för fördjupning. Till texterna hör också uppgifter och diskussionsfrågor.

Om författarna
"En av de mest inflytelserika filosoferna under 1900-talet var Ludwig Wittgenstein. Han beskriver filosofin som en aktivitet snarare än en viss lära. Detta är också grundtanken med läromedlet Filosofi. Vår förhoppning är att eleverna ska bli engagerade och vilja diskutera och argumentera. Kanske också komma underfund med sin egen filosofi."
Jan-Erik Westman, författare och lärare i filosofi och svenska
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filosofins värld
  2. +
  3. Tankar - Elevpaket (Bok + digital produkt) : Filosofi för gymnasiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar - Elevpaket (Bok + digital produkt) : Fi... av Christer Fäldt, Daniel Fäldt (häftad).

Köp båda 2 för 1396 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Den tredje upplagan av Filosofins värld har utökats med flera nya texter. Boken innehåller nu mängder med klassiska och moderna filosofer: Platon och Mary Wollestonecraft, Aristoteles och Martha Nussbaum, Nietzsche och Simone de Beauvoir, Arne Naess, Ludwig Wittgenstein, Carol Gilligan, Torbjörn Tännsjö och många andra. Över hälften av texterna är från 1900-talet.