Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mänskliga möten över gränser
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2009-07-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 14 mm
Vikt
440 g
ISBN
9789147084678

Mänskliga möten över gränser

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2009-07-29
549
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Sverige bor det ca 1,4 miljoner människor som kommit hit från andra länder. De har alla olika bakgrund, kultur och historia. Många är i behov av medicinsk och psykologisk behandling eller social omsorg. Men det finns ibland kunskapsbrister inom bl.a. det svenska utbildningssystemet om hur man på bästa sätt kan hjälpa och stödja dessa personer. Boken försöker fylla några av dessa luckor med teoretiska kunskaper och praktiska råd om hur man möter dessa människor över kulturella, sociala och erfarenhetsmässiga gränser.

Den skildrar många av de ibland svåra frågor som kan uppstå när människor från andra kulturer, med andra erfarenheter och referensramar, möter det svenska samhället i allmänhet och vård och omsorg i synnerhet.

Boken tar bland annat upp: barn och vuxna i asylprocessen, posttraumatiska tillstånd hos flyktingar, smärtans psykologi och fysiologi, hedersrelaterat våld, synen på sjukdomars orsaker i olika kulturer, den svenska primärvårdens möte med invandrare, människans kognitiva förmågor i ett mångkulturellt samhälle, inklusive deras diagnos, psykoterapi och rådgivning till flyktingar, anpassning i ett mångkulturellt samhälle, främst i mötet mellan inflyttade och vården.

Sagt om boken
"Boken bör ha sin givna plats i t.ex. läkar-, sjuksköterske-, psykolog- och socionomutbildningen." Marguerite Bjellvi, lektör, BTJ, Häftepos 09122145.

Om författarna
Huvudredaktörer är Carl Martin Allwood, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och Per Johnsson leg. psykolog och docent i klinisk psykologi vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mänskliga möten över gränser
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna