Den institutionella omvärlden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Den institutionella omvärlden
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
238 x 166 x 7 mm
Vikt
240 g
ISBN
9789147087778
Den institutionella omvärlden (häftad)

Den institutionella omvärlden

Häftad,  Svenska, 2007-08-01
408
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken förklarar vad den institutionella omvärlden består av och på vilka sätt enskilda organisationer påverkas. Ledare styr inte själva fullt ut över inriktningen på och tidpunkten för sina beslut, vare sig de är medvetna om det eller inte. Deras handlingsramar begränsas av institutionella betingelser i deras omvärld - vad som är tekniskt, ekonomiskt, socialt och kulturellt möjligt i olika sammanhang. Det betyder att organisationer och deras ledare inte kan isoleras från vad som pågår runt omkring dem.

Med en bättre förståelse för deras omvärld - och hur detta påverkar hur de tänker, vad de gör och varför de gör det - får beslutsfattare också bättre möjligheter att fatta mer övervägda beslut.

Boken kan ses som en introduktion till institutionell organisationsanalys och är lämplig både för undervisning på universitet och högskolor och som facklitteratur för beslutsfattare.

Om författarna
Staffan Furusten är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han är också forskningsledare och biträdande föreståndare vid Score (Stockholm Center for Organizational Research).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den institutionella omvärlden
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 557 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Furusten