Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2009-09-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
211 x 137 x 9 mm
Vikt
170 g
SAB
Qbaa
ISBN
9789147088973
Kommunikation (häftad)

Kommunikation

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2009-09-04
276
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Kommunikation har alltid funnits men med olika innebörd. I den här boken ges en orientering kring vad kommunikation betytt i olika historiska sammanhang, med utgångspunkt i några grundläggande teoretiska tankefigurer. Boken pekar också ut tre alternativa synsätt på kommunikationens roll i dagens samhälle samt olika former av "avfall" som genereras i kommunikativa processer.

Sagt om boken
"En kunnig, innovativ och mycket engagerande introduktion till begreppet kommunikation. André Jansson visar hur kommunikation är helt sammanvävd med samhällsstrukturer och med våra sätt att leva. Genom stimulerande tankefigurer och en tillgänglig, resonerande stil utmanar han läsaren att reflektera över sina egna kommunikationsmönster och att dra analytiska slutsatser av dessa mönster."
Peter Dahlgren, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, Lunds universitet

BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författaren
André Jansson är professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Karlstads universitet. Han har tidigare gett ut bl.a. "Globalisering: Kommunikation och modernitet".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunikation
  2. +
  3. Konvergenskulturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konvergenskulturen av Henry Jenkins (häftad).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av André Jansson