Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2020-07-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Ohj
ISBN
9789147088997
Genus (häftad)

Genus

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2020-07-01
255
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Genus är både ett komplext och omdebatterat begrepp. Denna bok belyser begreppets framväxt och etablering, men också den kritik som riktats mot det. Boken lyfter centrala teorier kring kön och genus, diskuterar samspelet mellan biologi och kultur samt hur begreppet förhåller sig till postkoloniala perspektiv och intersektionalitet. Den visar även på utmaningar som könsöverskridande ställer på genusforskning och feministisk teori.

Boken vänder sig till studenter inom genusvetenskap och andra utbildningar inom samhällsvetenskap och humaniora.

Sagt om boken

"Eriksson och Gottzén lyckas i denna behändiga bok sammanfatta både historia och samtid i genusforskningen. På ett insiktsfullt sätt och med ett lättfattligt språk presenterar författarna genusbegreppets teoretiska vindlingar och utveckling. Jag har svårt att tänka mig en bättre text för studenter såväl som andra kunskapstörstande personer med intresse för genusfrågor." Ulf Mellström, professor i genusvetenskap och sociologi vid Karlstads universitet

"Det här är en efterlängtad introduktionsbok till genusbegreppet. Författarna lyckas på ett elegant och lättillgängligt sätt redogöra för hur begreppet genus vuxit fram, använts, utvecklats över tid, vad det bidragit med och vilka debatter som omgärdat det. Det är en bok som fyller ett tomrum för såväl studenter som andra som söker kunskap om genusbegreppet och om betydelsen av att förstå världen utifrån ett genusperspektiv."Terese Anving, fil.dr i sociologi och biträdande lektor i genusvetenskap, Lunds universitet

Om författarna

Mia Eriksson är fil.dr i genusvetenskap och lektor vid Lunds universitet. Lucas Gottzén är professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genus
  2. +
  3. Perspektiv på social utsatthet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på social utsatthet av Philip Lalander, Bengt Svensson, Carin Björngren Cuadra, Margareta Cederberg, Marcus Herz (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna