Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Byråkrati
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2009-02-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
223 g
ISBN
9789147089161
Byråkrati (häftad)

Byråkrati

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2009-02-17
330
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Byråkratin är den vanligaste organisationsformen i vårt samhälle. Det är också den kanske mest kritiserade. Byråkratier framställs ofta som stelbenta miljöer med ineffektiva handläggare. Med denna bok vill författaren ge en mer balanserad och rättvisande bild av den roll byråkratimodellen har haft och alltjämt har i dagens samhälle. Polemiken mellan byråkratins kritiker och försvarare är en viktig utgångspunkt i diskussionen. I boken visas också hur byråkratin har gett upphov till nya organisationsformer.

Inom organisationsteorin har man på senare år börjat tala om "postbyråkratiska organisationer". I det avslutande kapitlet behandlas framtidsutsikterna för byråkratibegreppet. Byråkrati - teoretiker, kritiker och försvarare kan ses som en allmän introduktion till begreppet byråkrati, men även till organisationsteorifältet.

Sagt om boken
"Det här är en intressant bok om ett aktuellt och högst relevant men i hög grad missförstått ämne. På ett tankeväckande sätt lyckas Alexander Styhre fånga den komplexa karaktären hos begreppet byråkrati och gör en kvalificerad och kritisk granskning av både negativa och positiva perspektiv som förts fram i annan litteratur. Det är en användbar bok, både som kurslitteratur och som stimuli för intellektet." Jannis Kallinikos, professor, London School of Economics

Om författarna
Alexander Styhre är professor i företagsekonomi, inriktning organisation och management, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byråkrati
  2. +
  3. Svenskt näringsliv i omvandling : från 1980 till våra dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenskt näringsliv i omvandling : från 1980 til... av Oskar Broberg (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Byråkrati. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Heltäckande genomgång
    Ingrid Sofia Ek, 22 november 2020

    Styhre går igenom begreppet byråkrati ur ett historiskt perspektiv och vidare in i vår samtid. Han problematiserar begreppet och försvarar det samtidigt och tar udden av det dåliga ryktet begreppet har fått.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alexander Styhre