Socialpsykiatri (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Socialpsykiatri
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2010-02-03
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 8 mm
Vikt
350 g
ISBN
9789147092949
Socialpsykiatri (häftad)

Socialpsykiatri

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-02-03
492
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken beskriver vad det innebär att vara psykiskt funktionshindrad och hur den psykiatriska vården är organiserad. Genom ett lättfattligt språk, fallbeskrivningar, illustrationer och citat underlättas förståelsen av innehållet.

Läs mer
Socialpsykiatri ger en överskådlig bild av hur psykiatrin utanför sjukhusen ser ut i samhället i dag och hur den skulle kunna se ut. Boken handlar om de insatser som görs av anhöriga och av kommun och landsting för människor som är psykiskt funktionshindrade. Socialpsykiatri tar också upp olika yrkesfunktioner och frivilligorganisationer inom området. En del av boken ägnas åt att beskriva hur olika psykiska funktionshinder kan se ut och upplevas.
För att levandegöra texten finns det genom hela boken verklighetsförankrade fallbeskrivningar. Exemplen visar hur man som personal kan bemöta människor som har en psykisk störning. Kapitlet som behandlar hur samarbetet mellan kommun och landsting kan se ut har som utgångspunkt fyra olika beskrivningar av personer med psykiska störningar.
Varje kapitel innehåller olika sorters uppgifter och sammanfattningar.
Socialpsykiatri är skriven för gymnasieskolan. Den rekommenderas också som ett stöd i verksamheten för personliga ombud, boendestöd och för personal inom dagverksamhet och fritidsverksamhet för psykiskt funktionshindrade, samt av medlemmar i de olika frivilligorganisationerna.

Om författarna
Inga-Lisa Sigling arbetar som konsult med handledning och utbildning. Hon är aktiv i Schizofreniförbundet samt i Studieförbundet Vuxenskolans cirklar för psykiskt funktionsnedsatta och har skrivit flera läroböcker i psykiatri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Socialpsykiatri
 2. +
 3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 721 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Socialpsykiatri. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  Elle-Maret, 7 april 2015

  Mycket bra bok, lättförståelig. Många bra fallbeskrivningar. Lite genom gång också om olika psykiska sjukdomar. Tycker att man författaren har tagit upp bra saker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Inga-Lisa Sigling

 • Psykiatri 1

  Barbro Blume, Inga-Lisa Sigling

  Att ha kunskaper i psykiatri underlättar allt arbete man gör bland människor. Alla har vi våra individuella personligheter, och gränsen mellan friskt och sjukt är flytande. Läs mer Utmärkande drag - Grundläggande kunskaper - Fler än 20 fallbeskriv...