Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Allmänmedicin
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2012-06-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
610 g
SAB
Vea,616.047
ISBN
9789147093823

Allmänmedicin : diagnostik och handläggning

(11 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-06-28
609
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allmänmedicin - diagnostik och handläggning är den första boken som detaljerat utgår från patientens presentationssymtom så som de ter sig från allmänläkarens perspektiv. Genom att förmedla somatisk, diagnostisk erfarenhet av vardagliga symtombilder, just som dessa gestaltar sig på allmänläkarens mottagning, ger denna unika bok den mindre erfarne allmänläkaren det stöd som hon eller han behöver.

Allmänmedicin - diagnostik och handläggning vänder sig främst till yngre läkare, AT-läkare och ST-läkare.

Boken beskriver hur man vid varje enskilt tillstånd bäst tar upp anamnesen, vilka undersökningar som bör göras och vilka differentialdiagnoser som bör beaktas. I förekommande fall beskrivs också den preliminära uppföljningen. Av bokens sex delar ska särskilt nämnas öppenvårdsgeriatriken, en i sammanhanget unik beskrivning om det särskilda omhändertagande som denna stora och växande patientgrupp kräver.

Om författaren

Krister Jonés är sedan mer än 35 år praktiserande allmänläkare vid Nybro vårdcentral.

Sagt om boken

"Boken utgår från patientens symtom, som de ofta presenterar sig för en allmänläkare. Genom att förmedla symtombilder ska läsaren få stöd i det vardagliga arbetet. Lämpliga frågor lämnas, differentialdiagnoser och förslag till handläggning. Det rör sig om korta, kärnfulla avsnitt med kloka råd, vilket är en praktisk fördel. Boken är aktuell, omfattande och spänner över mycket." - BTJ häfte 12118193, Lektor Per Björgell

"Avsikten med boken är enligt författaren att förmedla praktisk, somatisk diagnostisk erfarenhet av vardagliga symtombilder - så som dessa brukar presenteras på allmänläkarens mottagning. [...] Hur lyckas då författaren med att förmedla praktisk, användbar, kunskap? Faktisk riktigt bra! [...] För ST-läkaren i allmänmedicin är boken en guldgruva som förmedlar en omfattande empirisk kunskap som inte kan inhämtas från annat håll." - Christer Olofsson, redaktör Distriktsläkaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allmänmedicin : diagnostik och handläggning
 2. +
 3. Kokbok för sköldkörteln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kokbok för sköldkörteln av Cecilia Nisbet Nilsson, Karl Hultén (inbunden).

Köp båda 2 för 864 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Allmänmedicin : diagnostik och handläggning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Handfasta råd från erfaren kollega
  ACH, 16 april 2023

  Inte heltäckande för allmänmedicin, men författaren är tydlig med att han avser beskriva symtombilder som han uppfattar att mindre erfarna kollegor ofta behöver stöd i att handlägga. Författaren försöker beskriva hur typpatienten faktiskt presenterar sig på vårdcentralen snarare än att rada upp symtom. Boken har ganska många år på nacken, därför är såklart alla behandlingsrekommendationer inte aktuella.

  ST-läkare allmänmedicin

 2. Bra innehåll, men saknar en del!
  Emelie , 8 december 2018

  Har letat efter en behändig allmänmedicinsk bok som utgår från symtom i stället för diagnoser. Denna bok är 350 sidor lång, och jag hade önskat att den var i alla fall 500 sidor. Stort fokus på rörelseapparaten, vilket är tacksamt men saknar kapitel om t ex lunga och hjärta! Bra geriatriskt avsnitt. Ger 3/5 i betyg.

 3. Allmänmedicin
  Flisan , 9 mars 2018

  Bra bok för grundutbildning och vidareutbildning. Tar upp från bedömning till diagnos, diffrenssialdiagoser mm. Kan vara bra att ha ett medicinsk lexikon som komplement.

 4. Utmärkt bok!
  Veronica Widgren, 23 juli 2015

  Mycket nöjd med boken. Använder den hela tiden som referensbok. Klart och tydligt innehåll och goda praktiska tips. Varmt rekommenderas.

Visa alla 4 recensioner