Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2010-11-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 173 x 28 mm
Vikt
920 g
SAB
Qga
ISBN
9789147094189

Vilt, människa, samhälle

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2010-11-23
501
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vilt, människa, samhälle ger en helhetsbild av viltet som en resurs som angår många. Landets främsta forskare på området väver samman biologi, ekonomi, lagstiftning och förvaltning till en helhet. Här samlas och presenteras aktuell - både ny och tidigare opublicerad - kunskap om bevarande och nyttjande av vilt på ett lättillgängligt sätt.

Sverige har kanske aldrig haft mer vilt än nu. Vi svenskar är också fler än någonsin, men allt färre bor på landsbygden i nära kontakt med viltet och dess livsmiljöer. Ändå engagerar viltet allt fler och många frågeställningar är både viktiga och kontroversiella. Hur stor den svenska älgstammen ska vara är en fråga av stor samhällsekonomisk betydelse.

De stora rovdjuren väcker starka känslor. Vilt, människa, samhälle vänder sig till alla som är intresserade av jakt- och viltfrågor i en föränderlig miljö. Boken är ett av resultaten från det av Naturvårdsverket finansierade forskningsprogrammet "Adaptiv förvaltning av vilt och fisk".

Sagt om boken
"Insiktsfullt och pedagogiskt - men för den skull inte tråkigt - redogör grupper av skribenter för de svenska viltstammarnas historia och nuvarande läge och hur de påverkas av resten av samhället, speciellt de areella näringarna som givetvis ständigt förändras. Kringsynta diskussioner förs exempelvis om rimliga avvägningar mellan skogsbruk och älgstam, mellan trafikproblem och viltbeståndens täthet. --- Särskilt intressanta är de kapitel i boken som handlar om rovdjurens ekologi och om hur man genom jakt skattar en viltpopulation för att säkra dess hållbara utnyttjande över förutsebar framtid. Här dyker det upp ganska invecklade principer som emellertid klargörs på ett alldeles förträffligt sätt. Bravo." Staffan Ulfstrand, Uppsala Nya Tidning, 17 januari 2011
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vilt, människa, samhälle
  2. +
  3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 750 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna