Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
EU och välfärdens Europa
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2011-05-30
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 209 x 15 mm
Vikt
580 g
SAB
341.2422,Obk-ae
ISBN
9789147094905
EU och välfärdens Europa : familj, arbetsmarknad, migration (häftad)

EU och välfärdens Europa : familj, arbetsmarknad, migration

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-05-30
528
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
På vilket sätt utmanas de europeiska välfärdsstaterna av EU-samarbetet? Hur påverkas ländernas välfärdspolitik av den demografiska krisen och den ekonomiska globaliseringen? Kommer vi i framtiden att få en gemensam europeisk välfärdspolitik?

I den här boken belyses viktiga skillnader i nationella välfärdssystem runt om i Europa och hur förutsättningarna för en gemensam europeisk välfärdspolitik ser ut. Ett grundläggande problem är det faktum att välfärdspolitiken i huvudsak är nationell och bara delvis samordnad inom EU, medan marknadsintegrationen - med dess konsekvenser för medborgarnas välfärd - utvecklas snabbt på EU-nivå.

Boken innehåller:
 • en översikt över Europas välfärdsutmaningar och en introduktion till EU:s roll, uppbyggnad och funktionssätt
 • fokus på tre centrala välfärdsområden: familj, arbetsmarknad och migration
 • faktarutor med fördjupade resonemang om relevant teoribildning och viktiga händelser i EU:s utveckling
 • rikligt med illustrerande tabeller och förklarande figurer
  • diskussionsfrågor som avslutar varje kapitel


Boken är lämplig på kurser som behandlar EU och välfärdsfrågor inom samhällsvetenskapliga ämnen på universitet och högskolor. Med sitt fokus på välfärden är den också av intresse för tjänstemän och beslutsfattare inom den sociala sektorn.

Sagt om boken
"Boken börjar med frågan om vad EU är, maktindelningar, flernivåsystem och konsensussträvanden. Den innehåller nationella exempel, begreppsförklaringar, faktarutor, överskådliga diagram, tabeller och slutar med en genomgång av de steg som har tagits och de hinder som ligger framför oss. Markeringar och diskussionsfrågor underlättar inlärningen. Register, litteraturkällor och de välgjorda webbtipsen över europeiska rapporter och databaser gör detta till en mönstergill studiehandbok - för fler än studenter." Kaj Fölster, lektör, BTJ Häftepos 11118108.

Om författarna
Redaktörerna Linda Berg och Andrea Spehar är båda fil dr, forskare och lärare vid Centrum för Europaforskning (CERGU) och statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. De belönades 2010 med Göteborgs universitets pedagogiska lagpris för utvecklandet av kursen "Praktisk EU-kunskap". Övriga medverkande: Mattias Bengtsson, Helena Johansson, Linda Lane, Bengt Larsson och Kristina Lovén Seldén.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. EU och välfärdens Europa : familj, arbetsmarknad, migration
 2. +
 3. Migration i välfärdsstaten : att implementera integrationspolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Migration i välfärdsstaten : att implementera i... av Isabell Schierenbeck, Andrea Spehar (häftad).

Köp båda 2 för 839 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av EU och välfärdens Europa : familj, arbetsmarknad, migration. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppen bok
  Mireille, 2 april 2013

  Lätt att läsa och väldigt lätt att förstå den politiska organisationen och de institutionerna inom EU. En mycket väl skriven bok helt enkel.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna