Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-10-20
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 7 mm
Vikt
180 g
SAB
O
ISBN
9789147095643
Institution (häftad)

Institution

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-10-20
267
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Institution Kan levereras innan julafton
Institution ger 250 miljoner träffar på sökmotorn Google. I vilka sammanhang används detta slitstarka ord och vilka betydelser bär det på? I den här boken undersöks institutioner som platser, rum och organisationer samt begreppets vetenskapliga utveckling och användning. Institutioner representerar ofta socialt tvång, beständighet över tid och reglering av aktörers handlande.

Sagt om boken
"Det finns inte många begrepp som kan tävla med "institution" när det gäller mångtydighet. Ingen forskare kan dock bestämma dess rätta betydelse. Vad forskare kan göra, och vad Jönsson, Persson och Sahlin har gjort med stor framgång, är att förklara begreppets mångtydighet genom en revy av åtskilliga teorier. Det har blivit en spännande resa genom tid och genom olika ämnen inom samhällsvetenskapen. Resultatet är både lysande och upplysande."
Barbara Czarniawska, professor i allmän företagsekonomi, Göteborgs universitet

"Institutionsbegreppet är väldigt mångtydigt, men bokens författare lyckas på ett heltäckande sätt beskriva institutioner ur åtminstone tre infallsvinklar. Första delen av boken tar upp begreppet utifrån ett sociologiskt perspektiv. Andra delen visar institutionsbegreppet dels som det fysiska rum det beskriver och dels utifrån ett organisationsteoretiskt perspektiv. Boken är förklarande och tar upp många intressanta studier vilket bör leda till ett fortsatt intresse för institutionsbegreppet som sådant." Bibliotekstjänst, häftepos. 12103155, lektör Louise Sverud

BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Kerstin Sahlin är professor i företagsekonomi, särskilt offentlig organisation, vid Uppsala universitet.

Lars-Eric Jönsson är professor i etnologi vid Lunds universitet.

Anders Persson är professor i sociologi respektive utbildningsvetenskap vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Institution
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Institution. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tunn översikt
    Olav Erik Roald Nygård, 26 september 2016

    Boken är en tunn översikt på både gott och ont. Den är lätt- och snabbläst men är därför ganska ytlig i sin genomgång. Den fungerar bra som introduktion till ämnet. Som introduktionsbok hade jag dock önskat att den ägnade större utrymme åt institutioner i betydelsen "social struktur". Det är lätt att tänka på institutioner i betydelsen "gammal byggnad". Bokens börjar med ett teoretiskt avsnitt "varför existerar institutioner?" vilket följs av det mer konkreta "rum och organisation". Alltså ge... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna