Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Etnografiska metoder
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2011-06-29
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
M
ISBN
9789147096152
Etnografiska metoder (häftad)

Etnografiska metoder

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-06-29
462
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Etnografiska metoder behandlar avancerad forskning med betoning på metoder som intervju och deltagande observation. Ett genomgående tema är att metoder och analys presenteras i relation till teori, förklaring och vetenskapsteoretiska överväganden. Boken tar upp konkreta problem vid förstudie, teorival, analys och kodning, samt arbete i olika kulturer.Etnografiska metoder behandlar avancerad forskning med betoning på metoder som intervju och deltagande observation. Ett genomgående tema är att metoder och analys presenteras i relation till teori, förklaring och vetenskapsteoretiska överväganden. Boken tar upp konkreta problem vid förstudie, teorival, analys och kodning, samt arbete i olika kulturer.

Läs mer
Den andra upplagan har genomgått en generell uppdatering och kompletterats med nya avsnitt, framför allt om kodning, om skrivprocessen och om vad kvalitativ forskning är.
Boken vänder sig till verksamma inom företagsekonomi, socialt arbete, socialantropologi, sociologi och statsvetenskap samt andra som vill fördjupa sina kunskaper inom kvalitativt arbete.

Om författarna
Patrik Aspers är professor i sociologi, verksam vid sociologiska institutionen och SCORE vid Stockholms universitet, samt vid Textilhögskolan i Borås. Han har publicerat en rad böcker och artiklar om teori och genomfört flera empiriska studier med etnografi ska metoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etnografiska metoder
  2. +
  3. Samhällsvetenskapliga metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhällsvetenskapliga metoder av Alan Bryman (häftad).

Köp båda 2 för 1110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patrik Aspers