Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sexualitetsstudier
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2012-02-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 25 mm
Vikt
730 g
SAB
Vnd
ISBN
9789147096787
Sexualitetsstudier (inbunden)

Sexualitetsstudier

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-02-15

Slutsåld

Sexualitet är ett ämne som berör och skapar reaktioner, inte bara på det privata planet utan också politiskt och kulturellt. Men sexualitet utgör också ett vetenskapligt kunskapsområde. Vad ryms då i detta? Vad kan man forska om när det gäller sexualitet? Den här boken lyfter fram och belyser olika perspektiv på sexualitet, både teoretiskt och mer konkret och verksamhetsnära. Den visar fram aktuell forskning och behandlar sexualitetens uttrycksformer, variationer och problem från ett samhälls- och kulturvetenskapligt perspektiv. Det handlar om allt från sexuell hälsa till mänskliga rättigheter och etniska relationer.

Läs mer
Författarna har bakgrund i olika discipliner, men de flesta tar ett tvärvetenskapligt grepp om sexualiteten. I boken får man bland annat läsa om:
• Sexualitet som kunskaps- och forskningsområde - hur började sexualitetsforskningen och var befinner den sig nu?
• Sexualitet i kultur, politik och lagstiftning - vad finns det för sexuella rättigheter och vad har till exempel sexbutiker för plats i det västerländska samhället?
• Sexualitet på olika fält - hur används internet för samtal om sexualitet och hur ser förhållandet mellan rusmedel och sexualitet ut?
• Sexualitet som problemområde - vilka sexuella problem kan uppstå och hur fungerar islamisk sexualrådgivning?
• Sexolog som yrke - vad gör sexologer?

Boken vänder sig till personer som kommer i kontakt med frågor om sexualitet och sexuella problem i sin yrkesutövning och till studenter i sexologi och andra närliggande ämnen.

Om författarna
Flertalet av författarna är knutna till masterprogrammet i sexologi vid Malmö högskola, och har gedigen erfarenhet av såväl undervisning som forskning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sexualitetsstudier. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En god följeslagare
    anna Hart, 11 december 2014

    Boken ger omfattande stöd och underlag för en student inom sexologistudier och öppnar även för mer kunskap med goda referencer.

  2. Bra start
    student, 29 oktober 2014

    Bra start. Grundläggande. Förspel till kommande studier? Skämtåsido, grundläggande och de flesta på grundkursen i sexologi verkar, enligt min uppfattning, mycket tillfreds med bokens innehåll och struktur.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna