Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Migrationens och etnicitetens epok
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2013-03-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
208 x 150 x 17 mm
Vikt
420 g
ISBN
9789147099122
Migrationens och etnicitetens epok - Kritiska perspektiv i etnicitets- och migrationsstudier (häftad)

Migrationens och etnicitetens epok - Kritiska perspektiv i etnicitets- och migrationsstudier

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-03-27
372
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Både i stort och smått, både nära och långt borta, påminns vi om betydelsen av etnicitet och migration. Frågor om globalisering, migration, etniska relationer, nationalism, arbetets etniska segregering och det mångkulturella samhället har på senare tid rönt allt större uppmärksamhet i den offentliga debatten. Samtidigt har dessa frågor fått ökat genomslag också inom forskarvärlden - inom olika discipliner och forskningstraditioner.

Läs mer
Migrationens och etnicitetens epok introducerar en rad begrepp som kan användas för att fördjupa förståelsen av en mängd fenomen och företeelser i samtiden, som på olika sätt kan länkas till frågor om migration och etnicitet. De begrepp som boken introducerar är etnicitet, migration, diaspora, medborgarskap, intersektionalitet, rasism, högerpopulism, social exkludering och informalisering.
Bokens ämnesmässiga spännvidd gör den till viktig läsning för studenter och forskare inom en rad ämnen och utbildningar - såsom sociologi, statsvetenskap, socionom- och lärarutbildning.

Om författarna
Bokens redaktörer, Magnus Dahlstedt, docent i etnicitet, och Anders Neergaard, docent i etnicitet, är båda verksamma vid REMESO (Institutet för forskning om migration, etnicitet och samhälle) vid Linköpings universitet.
Samtliga författare verkar inom migrations- och etnicitetsforskningen och arbetar själva med de begrepp som behandlas. De har erfarenhet från discipliner som arbetsvetenskap, ekonomisk historia, etnicitet, företagsekonomi, genusvetenskap, litteraturvetenskap, nationalekonomi, pedagogik, socialantropologi, socialt arbete, sociologi och statsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Migrationens och etnicitetens epok - Kritiska perspektiv i etnicitets- och migrationsstudier
  2. +
  3. Etnologiskt fältarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etnologiskt fältarbete av Lars Kaijser, Magnus Öhlander, Lizette Gradén, Eva Fägerborg, Eva Silvén (häftad).

Köp båda 2 för 729 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Migrationens och etnicitetens epok - Kritiska perspektiv i etnicitets- och migrationsstudier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En intressant och lärorik bok
    HL, 5 december 2016

    En intressant bok och lättförståelig. Man får en bra bild av beskrivningen utifrån Etnicitet och Migration. Många gånger hör man uttryck via samhällsmedier och nyheter men har inte riktigt koll på vad det egentligen betyder, men här får man en förklaring.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna