Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Klinisk fysiologi
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2011-08-10
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 173 x 20 mm
Vikt
800 g
SAB
612,Vca
ISBN
9789147099313
Klinisk fysiologi : med nuklearmedicin och klinisk neurofysiologi (häftad)

Klinisk fysiologi : med nuklearmedicin och klinisk neurofysiologi

Häftad Svenska, 2011-08-10
722
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I boken presenteras hur fysiologiska kunskaper och metoder används för att ställa diagnos, fastställa graden av sjukdom och följa effekten av behandling. Klinisk fysiologi är en bred lärobok som utöver det basala kunskapsstoffet även behandlar mer komplicerade förhållanden upp i särskilda fördjupningsavsnitt. Boken är rikt illustrerad med figurer och diagram i färg, EKG-kurvor och radiologiska bilder.

Klinisk fysiologi är avsedd för såväl grundutbildning som efterutbildning av biomedicinska analytiker, sjuksköterskor, sjukgymnaster och läkare.

Läs mer
Framställningen varvas med särskilda fördjupningsavsnitt. Här behandlas mer komplicerade matematiska och fysikaliska förhållanden. Boken är rikt illustrerad med nytecknade figurer och diagram i färg.
- De nuklearmedicinska avsnitten kan betraktas som en enkel lärobok i nuklearmedicin
- Avsnitten om positronemissionstomografi, PET, och datortomografiska principer är uppdaterade och utökade
- Ett kapitel beskriver fysik och teknik bakom avbildning med magnetisk resonans, MR. Den kliniska tillämpningen av MR beskrivs med tyngdpunkt på kardiovaskulär fysiologi
- EKG ges en fyllig beskrivning med illustrationer i naturlig storlek

Om författarna
Björn Jonson har en bred vetenskaplig erfarenhet, numera med fokus på lungfunktion, och har publicerat över 200 vetenskapliga originalarbeten. Han har också konstruerat klinisk apparatur som bidragit till utvecklingen inom respiratorvård. Han har tidigare varit verksam vid universitetssjukhuset i Lund, under många år som avdelningschef, och är i dag professor emeritus vid Lunds universitet. Björn Jonson har alltid varit och är djupt engagerad i grund- och forskarutbildning. Hans pedagogiska ambition har bland annat tagit form i boken Klinisk fysiologi.

Per Wollmer är professor och överläkare i klinisk fysiologi och nuklearmedicin, sedan snart tjugo år verksam vid Skånes universitetssjukhus i Malmö. Han har sedan sin läkarexamen vid Lunds universitet undervisat i grund- och vidareutbildning samt handlett ett tjugotal doktorander: fysiologer, anestesiologer, internmedicinare och sjukgymnaster. Han föreläser om den friska och sjuka lungans funktion och om olika undersökningstekniker, och bedriver bred forskning inom bland annat lungfunktion, allergi, inhalerade läkemedel och arbetsfysiologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk fysiologi : med nuklearmedicin och klinisk neurofysiologi
 2. +
 3. Laurells Klinisk kemi i praktisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Laurells Klinisk kemi i praktisk medicin av Elvar Theodorsson, Maria Berggren Söderlund, Charlotte Becker, Anders Grubb, Lars-Olof Hansson (inbunden).

Köp båda 2 för 1743 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Sjukgymnastik vid nedsatt lungfunktion

  Lone Olséni, Per Wollmer

  Det här är andra upplagan av boken. Samtliga kapitel är uppdaterade och även i viss mån utvidgade. Aspekter på behandling av barn på intensivvårdsavdelning har tillkommit liksom ett avsnitt om stämbandsdysfunktion hos barn.Avsikten med denna bok ä...

 • Klinisk fysiologi eLabb (12 mån) - e-läromedel - online ? digital - interak

  Björn Jonson, Per Wollmer

  Studera mer tidseffektivt med eLabbet till Klinisk fysiologi - ditt studieverktyg på webben. Vill du förlänga ditt eLabbsabonnemang till boken Klinisk fysiologi eller har du köpt en bok i andra hand? Då rekommenderar vi att du köper ett fristående...