Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2010-12-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
360 g
SAB
Vi
ISBN
9789147099429
Ögonboken (häftad)

Ögonboken

(21 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2010-12-15
489
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ögonboken är en efterlängtad svensk bok i oftalmologi som beskriver hur man praktiskt handlägger patienter med skador eller sjukdomar i ögat. Boken består av de tre delarna anatomi, undersökningsteknik och symtom. Under varje symtom återfinns ett antal tänkbara sjukdomstillstånd eller skador. Utifrån typiska patientfall beskrivs aktuella undersökningar och åtgärder, differentialdiagnoser samt förslag på behandling och eventuell uppföljning.

Boken innehåller också en nationell kursplan (core curriculum) som omfattar kunskapsmål och färdighetsmål för medicinstudenter. Målen är graderade enligt SOLO-taxonomi och markeras med en särskild symbol i anslutning till aktuellt avsnitt.

Ögonboken vänder sig framför allt till medicinstudenter, men även till AT-läkare, allmänläkare, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, distriktssköterskor och optiker.

Om författarna
Maria Kugelberg är specialistläkare vid S:t Eriks Ögonsjukhus samt docent i oftalmologi vid Karolinska Institutet. Jan Ygge är överläkare vid S:t Eriks Ögonsjukhus samt professor i oftalmiatrik vid Karolinska Institutet. Jan är också prodekan för utbildningen vid Karolinska Institutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ögonboken
 2. +
 3. ÖNH-handboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt ÖNH-handboken av Janne Friis-Liby, Anita Groth, Søren Berg, Eva Ellegård, Lena Folkestad (inbunden).

Köp båda 2 för 1304 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ögonboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok
  Sanita Piknjac, 24 september 2020

  Kort, enkelt beskrivet allt från anatomi och fysiologi av ögat samt patologi/sjukdomar. Ganska enkelt med diagnosticering, vårdnivå samt behandling.Rekommenderar stark till alla som kommer i kontakt med dessa problem( VC, HSV).

 2. Jättebra bok!
  Catarina Bandh, 17 mars 2015

  Överskådlig och jättebra bra bok om ögats olika åkommor. Överskådligt uppställt med symtom, fynd, behandling, hur akut tillståndet är mm. Absolut en bra bok att ha i hyllan på jobbet. /Catarina (optiker)

 3. Lättläst och översiktlig bok med mycket bilder....
  Erik Bengtsson (Varberg), 28 november 2013

  Lättläst och översiktlig bok med mycket bilder. Innehåller beskrivningar av hur praktiska undersökningsmoment skall utföras. Jag är nöjd med mitt köp :)

 4. Bra bilder, enkel text och lättläst. Ibland lite många...
  ybeg, 25 september 2013

  Bra bilder, enkel text och lättläst. Ibland lite många diffdiagnoser som kanske inte stämmer helt beroende på anamnes i fallen.

 5. Informativ bok som på ett lättöverskådligt sätt visar...
  Susann Williams, 10 maj 2013

  Informativ bok som på ett lättöverskådligt sätt visar de olika ögontillstånd med hjälp av bra bilder och en lättläst text

Visa alla 5 recensioner