Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Etiskt hantverk
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2011-08-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
240 g
ISBN
9789147100507

Etiskt hantverk

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2011-08-12
306
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Etiskt hantverk handlar om de komplicerade etiska situationer som sjuksköterskan möter i klinisk omvårdnad. Dessa situationer kräver svåra beslut och sätter sjuksköterskan på hårda prov. Boken ger en översiktlig bild av det etiska landskapet och de många etiska dilemman som sjuksköterskan dagligen konfronteras med. Det kan t.ex. handla om utmanande maktrelationer eller konflikter med kolleger och närstående.

Etiskt hantverk vänder sig i första hand till sjuksköterskestuderande men också till personer som arbetar med etik i andra utbildningssammanhang. Boken är lättläst och ger många konkreta exempel på hur man resonerar kring och hanterar etiska dilemman.

Boken innehåller dessutom instuderingsfrågor, vilket ger utrymme för reflektioner kring den egna praktiken. Etiskt hantverk kan således också användas som ett konkret verktyg för den som ska hantera etiska situationer i sitt dagliga arbete.

Om författaren
Jacob Birkler är fil.mag. i filosofi och psykologi och lektor vid Köpenhamns universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etiskt hantverk
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jacob Birkler