Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Engelska
Serie
Focus on English
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2013-05-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
265 x 195 x 7 mm
Vikt
329 g
ISBN
9789147104482
Focus on English 8 Textbook (häftad)

Focus on English 8 Textbook

(1 röst)
Häftad Engelska, 2013-05-15
214
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Goda engelskkunskaper är ett av våra ungdomars viktigaste redskap för vidare studier, för yrkeslivet och för det livslånga lärandet. Focus on English förbereder eleverna i åk 7-9 för att delta i kommunikationssamhället. Steg för steg får de stöd att utveckla förmågorna, med fokus på strategier, på egenproduktion och på att lära genom att göra, både enskilt och tillsammans.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Du som brukar arbeta enligt modellen Enskilt - Par - Alla (EPA) kommer att känna igen dig i Focus on English. Alla talövningar är uppbyggda enligt modellen EPA. Till övningarna har eleverna gott om stöd i bokens Toolboxes (ord-, fras- och exempeltextbanker). Övningarna är strukturerade så att dina elever inleder med att individuellt reflektera och genomföra en uppgift, t.ex. ett frågeformulär. Därefter jämför de sina svar och reflektioner med en klasskamrat eller i mindre grupper för att avslutningsvis gemensamt presentera och diskutera vidare i helklass.

Eftersom vi alla lär på olika sätt så var ett vidgat textbegrepp viktigt när vi tog fram Focus on English. Utöver ett varierat innehåll med olika texttyper, utgör även bilder och ljudmaterial utgångspunkter för arbetet. Dessutom finns en genomgående projekttanke och många uppgifter blir startgropen för vidare arbete. Färdiga projektmaterial kopplat till uppgifterna finns i lärarmaterialet. Där finns även färdiga material för att arbeta med läsning av litteratur i helklass.

Komponenter
- Textbook med tematiskt indelade kapitel. Gott om hörövningar och med ett tydligt vidgat textbegrepp.
- Workbook med konkret uppföljning på texterna och med fördjupande övningar som tar avsnitt i bokens och texternas olika teman. Tydligt EPA-upplägg.
- Lärarmaterial (nedladdningsbart) med extramaterial, tester, prov, utvärdering och projektmaterial.
- Lärarljud (nedladdningsbart) med stor variation av olika dialekter och upplägg.
- Digitalt övningsmaterial
- Facit (nedladdningsbart)

Kompletterande material finns att ladda ner kostnadsfritt från liber.se.

Upplägg
Grundboken har tematiskt indelade kapitel. Varje kapitel har en startuppgift med EPA-upplägg för att ge dina elever en gemensam referensram inför arbetet. Texterna har genomgående uppföljningsuppgifter som är av mer reflekterande karaktär. Varje bok har en dialogserie med fokus på vardagsengelska och två realia-kapitel om den engelskspråkiga världen.

Exempel på teman:
- Save Your Energy
- Teen Life
- Pushing the Limits
- Our Beautiful World
- With a Critical Eye

Övningsboken följer upp med konkreta uppgifter där dina elever tränar de olika förmågorna (Reading, Speaking, Listening och Writing). De jobbar mycket med synonymer, definitioner och att tidigt lära sig skillnaden på formellt och icke-formellt språkbruk. Grammatiken ligger som separata avsnitt längst bak i övningsböckerna. Där finns också Toolboxes med ord- och frasbanker samt underlag för att arbeta med olika textproduktionsuppgifter och kamratrespons.

Lärarmaterialet innehåller mängder med kopieringsunderlag, extra grammatikövningar, projektmaterial, diagnosmaterial och Terminsprov, färdiga upplägg för att arbeta med olika litterära verk (t.ex. Holes och The Hunger Games). Dessutom finns här hörmanus till samtliga hörövningar.

Om författarna
Maria Jones har arbetat många år som högstadielärare i engelska och svenska och har lång erfarenhet av arbete med elever med olika förutsättningar. Hennes drivkraft är att göra eleverna redo för ett livslångt lärande genom att ha engelskan som redskap för fortsatta studier i alla ämnen. Bjuder på elevhandledning, bedömningsstöd och filmade genomgångar på författarbloggen Focus on Mrs Jones

Anders Odeldahl har skrivit många läromedel i engelska och tyska, både för högstadiet och för gymnasiet. Anders arbetar numera på heltid med att skriva läromedel. Hans breda och djupa erfarenheter av språkunder
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Focus on English 8 Textbook
  2. +
  3. Focus on English 9 Textbook

De som köpt den här boken har ofta också köpt Focus on English 9 Textbook av Maria Jones, Anders Odeldahl, Jörgen Gustafsson, Ted Sunhede-Fulk (häftad).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »