Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Boken om demenssjukdomar
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2013-10-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 16 mm
Vikt
705 g
SAB
Vefa
ISBN
9789147105557
Boken om demenssjukdomar (häftad)

Boken om demenssjukdomar

(16 röster)
Häftad Svenska, 2013-10-21
606
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det pågår en expansiv utveckling inom demensforskning och demensutbildning. Denna utveckling presenteras i den nu uppdaterade versionen av Boken om demenssjukdomar. Här tar du del av nya diagnoskriterier, nya riktlinjer för utredning och behandling samt senaste rön inom omvårdnadsforskning. Boken omfattar dessutom information om stöd för närstående, juridiska frågeställningar samt fakta om den palliativa vårdfilosofins framväxt inom svensk demensvård.

Läs mer
Utgångspunkten för boken är en personcentrerad vård och omsorg av personer med demenssjukdom - ett förhållningssätt som har fått stor genomslagskraft både nationellt och internationellt. Personcentrerad vård innebär att man sätter personen och inte demenssjukdomen i fokus och utgår från personens upplevelse av att ha en demenssjukdom och de personliga konsekvenserna av detta. Det kräver en vård och omsorg där vårdarna i samråd med personen och dennes närstående planerar för en vård och omsorg i samverkan och utifrån den demenssjukes livsmönster och värderingar och i respekt för personens känslor och upplevelser. Det förutsätter även ett aktivt stöd av kvarvarande funktioner och kompensation av nedsatta förmågor.

Om författarna
Redaktörer för boken är Hans Basun, professor i geriatrik vid Uppsala universitet, Margareta Skog, leg. sjuksköterska och med. dr i omvårdnad med inriktning mot äldre vid Karolinska sjukhuset, Lars-Olof Wahlund, professor i geriatrik vid Karolinska Institutet och Helle Wijk, leg. sjuksköterska, docent i omvårdnad vid Institutionen vårdvetenskap och hälsa vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om demenssjukdomar
  2. +
  3. Etik och människans livsvillkor Andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etik och människans livsvillkor Andra upplagan av Katri Cronlund (häftad).

Köp båda 2 för 1184 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna