Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Forskningsetik och ömsesidighet
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2014-07-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 7 mm
Vikt
146 g
SAB
Dgbf
ISBN
9789147105564

Forskningsetik och ömsesidighet : vård, social omsorg och skola

Häftad,  Svenska, 2014-07-24
366
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken belyser forskningsetikens villkor i dagens universitets- och högskolevärld och reflekterar kring det ansvar och den ömsesidighet som yrkesverksamma inom vård, skola och social omsorg måste förhålla sig till. Författaren betonar vikten av att ingen ska bli föremål för forskning utan informerat samtycke och diskuterar problematiken och innebörden av att inte enbart vara patient, klient eller elev utan också föremål för forskning.

Författaren behandlar de förändrade krav som forskningsetiken genomgått de senaste åren och beskriver hur ideologi, ekonomi, sociala medier och informationsteknik har påverkat området. Jäv, plagiering, problematiken kring finansiering och minskad trovärdighet samt pliktkollision analyseras och flera konkreta fall på forskningsetiska situationer ges. Boken ger en grundlig genomgång av gällande lagstiftning inom området och beskriver ansökningsförfarandet hos de etiska nämnderna.

Om författaren
Henry Cöster är professor emeritus i teologi och har under lång tid arbetat med forskningsetiska frågor både som humanistdekanus vid Göteborgs universitet och som rektor för Hälsohögskolan i Värmland och vid Karlstads universitet. Han är för närvarande ledamot i etikprövningsnämnden i Uppsala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsetik och ömsesidighet : vård, social omsorg och skola
  2. +
  3. Vägmärken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägmärken av Dag Hammarskjöld (storpocket).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henry Cöster