Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
DEF - Det existentiella förbandet
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2012-11-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
207 g
SAB
Vpj
ISBN
9789147105670
DEF - Det existentiella förbandet : existentiellt omhändertagande efter katastrof (häftad)

DEF - Det existentiella förbandet : existentiellt omhändertagande efter katastrof

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-11-06
336
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Det existentiella förbandet presenteras en modell för långsiktig omsorg vid katastrofer. Betoningen ligger på hälsa och det naturliga helandet hos människan. En begreppsbildning kring naturligt omhändertagande står i fokus. Modellen är användbar för alla, oavsett yrke och grundutbildning, som kommer i kontakt med personer som drabbats av katastrof.

Läs mer
Boken är uppbyggd i fyra teorinivåer:
Teorinivå 1: Vad behöver en drabbad? Introducerar ett existentiellt och naturligt tankesätt om stöd till drabbade människor och ger förslag till konkret samtalskonst och stöd.
Teorinivå 2: Tankesätt och attityder i medmänskligt existentiellt stöd. Ger bakgrundskunskaper till praktiken och beskriver hur det naturliga synsättet kan utvecklas och motiveras. Här beskrivs också de sju antaganden som bildar teoretisk grund för det existentiella medmänskliga stödet i DEF.
Teorinivå 3: Hälsa och lidande som paradox och enhet. Beskriver motsättningar i samband med människors upplevelser och bearbetande av katastrof samt lidandets faser och former av förnekande, insikt, kamp och lindring.
Teorinivå 4: Teoretisk fördjupning och tidigare forskning. Utvecklar vårdvetenskapliga teorier om livsavgörande händelser.

Om författarna
Maria Arman är leg. sjuksköterska, leg. barnmorska samt docent i vårdvetenskap vid Sektionen för omvårdnad, Karolinska Institutet, Stockholm.
Arne Rehnsfeldt är leg. sjukskötare med vidareutbildning i intensivvård, docent i vårdvetenskap och professor i sykeplejevitenskap vid Høgskolen Stord/Haugesund i Norge.
Arne Rehnsfeldt intervjuas av Høgskolen Stord/Haugesund
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. DEF - Det existentiella förbandet : existentiellt omhändertagande efter katastrof
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna