Den friska människan : kroppens struktur och funktion (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2018-01-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
273 x 202 x 28 mm
Vikt
1260 g
SAB
Vb
ISBN
9789147105694

Den friska människan : kroppens struktur och funktion

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-01-24
965
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den friska människan är en helt ny typ av bok i anatomi och fysiologi. Med hjälp av pedagogisk text och många illustrationer beskriver boken sambanden mellan struktur och funktion i en normalt fungerande och frisk människokropp. Boken ger också ett åldrandeperspektiv på kroppens funktioner samt förklarar hur och varför störningar i dessa funktioner gör att individen blir sjuk. Förståelsen för sambandet mellan struktur och funktion är mycket viktig för den som ska vårda människor. Det är förutsättningen för att man ska förstå hur skador och sjukdomar i organ och organsystem ger upphov till olika funktionsnedsättningar, varför vissa läkemedel har biverkningar, kopplingen mellan högre hjärnfunktioner och demens/neuropsykiatriska tillstånd osv.

Till huvudboken finns en Arbetsbok som innehåller ett stort urval av frågor med varierande utformning och karaktär. Frågorna har också varierande svårighetsgrad för att stimulera studenter som vill ta sig an mer utmanande frågeställningar, men också för att boken enkelt ska kunna användas på utbildningar med varierande inriktning och nivå på kunskapsmål. I arbetsbokens facit finns förutom svaren också en hänvisning till aktuell sida och/eller bild i huvudboken Den friska människan - anatomi och fysiologi. Böckerna köps separat.

Den friska människan tar upp alla de områden som återfinns i den svenska sjuksköterskeutbildningens kunskapskrav för ämnet anatomi och fysiologi.

Den består av följande sex delar:
 • KROPPENS UPPBYGGNAD (behov, förutsättningar, fysikaliska och kemiska principer, celler och vävnader)
 • KOMMUNIKATION OCH STYRNING (nervsystemet och endokrina systemet)
 • STÖD OCH RÖRELSE samt anatomisk atlas
 • KROPPENS FÖRSÖRJNING (cirkulation, respiration, matspjälkning, temperatur, utsöndring, syra-basreglering och arbetsfysiologi)
 • KROPPENS FÖRSVAR (huden och immunsystemet)
 • FORTPLANTNING OCH UTVECKLING samt det friska åldrandet
Boken är avsedd för blivande sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, biomedicinska analytiker, naprapater, kiropraktorer, tandläkare och logopeder samt för andra yrkesgrupper som behöver utbildning om människokroppens uppbyggnad och funktion.

Sagt om boken
[...] Texten är fackmässig, riktad till studenter med förförståelse, och välägnad som lärobok. Illustrationerna är med få undantag mycket bra och ett bärande element. Sakregistret till de drygt 450 faktaintensiva sidorna är välbehövligt, och detaljerat." Publiceras i BTJ-häftet nr 14, 2018. Lektör Christian Olsson

Om författarna
Håkan Aldskogius är leg. läkare och professor emeritus i medicinsk strukturbiologi vid Institutionen för neurovetenskap vid Uppsala universitet. Bo Rydqvist är seniorprofessor i fysiologi vid Institutionen för fysiologi och farmakologi vid Karolinska institutet i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den friska människan : kroppens struktur och funktion
 2. +
 3. Arbetsbok : den friska människan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsbok : den friska människan av Håkan Aldskogius, Bo Rydqvist (häftad).

Köp båda 2 för 1364 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den friska människan : kroppens struktur och funktion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den friska människan
  Madicken Andersen, 3 december 2020

  Svår att förstå. Jämfört med människokroppen boken är den här boken mer svårtolkade. Kort ordlista i slutet svårt att hitta det man letar efter. Plusset är väl latinska ord.

 2. Tråkig och konstigt strukturerad
  Eriq, 18 november 2020

  Väldigt tråkig. Som tidigare recensent skrivit så förklaras inte alla begrepp utan läsaren förväntas ha rätt god kunskap i terminologin. Layouten känns obeskrivligt "fel" på många ställen. Om du kan välja en annan anatomi- och fysiologibok så gör det.

 3. Tråkig
  AF, 5 november 2018

  Tråkig bok som är väldigt selektiv med vilka begrepp den väljer att förklara. Vissa saker antas man kunna och andra enklare saker förklaras ingående. Detta bidrar till ett ojämnt flöde i läsningen. Lättläst men inte särskilt pedagogisk.

 4. Riktigt bra!
  Mathilda, 21 september 2018

  Blev rekommenderad denna i all hast då den precis kommit ut när jag började studera. Väldigt lättläst jämfört med sina engelska motsvarigheter och förklarar med tydliga bilder!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Arbetsbok : den friska människan

  Håkan Aldskogius, Bo Rydqvist

  Den friska människan är en helt ny typ av bok i anatomi och fysiologi. Med hjälp av pedagogisk text och många illustrationer beskriver boken sambanden mellan struktur och funktion i en normalt fungerande och frisk människokropp. Boken ger också et...

 • Klinisk neurovetenskap

  Bo Norrving, Håkan Aldskogius, Christina Brogårdh, Birgitta Jakobsson Larsson, Jerry Larsson

  Klinisk neurovetenskap är den första svenska läroboken i sitt slag. Den ger grundläggande kunskaper om: - det normala nervsystemets anatomi och funktion - symtom och diagnostik vid sjukdomar och skador i nervsystemet - huvuddragen kring de vanliga...