Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lärande och jämställdhet i förskola och skola
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2015-01-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
275 g
SAB
Ea
ISBN
9789147105755
Lärande och jämställdhet i förskola och skola (häftad)

Lärande och jämställdhet i förskola och skola

(3 röster)
Häftad Svenska, 2015-01-22
354
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken handlar om att skapa lika möjligheter till lärande och kunskapsutveckling för varje individ, oavsett om man är född som flicka eller som pojke. Att på olika sätt främja jämställdhet är varje förskolas och skolas ansvar. För att arbeta med jämställdhet i förskolan och skolan, måste man börja med att se genus och utforska vilka mönster som finns i organisationen, i barngrupperna och i klassrummet.

Läs mer
Boken analyserar utifrån aktuell forskning och erfarenhet hur genus och jämställdhet fungerar i förskolan och skolan. Författaren beskriver hur man kan arbeta systematiskt och hållbart med jämställdhet i organisationen. Här får förskollärare och lärare också handfasta modeller för att i den egna undervisningen kunna skapa lika förutsättningar för alla barns och elevers kunskapsutveckling. Oavsett kön.
Den vänder sig till studenter på lärarutbildningar och till verksamma pedagoger, förskollärare och lärare men också till rektorer och förskolechefer.

Om författarna
Mia Heikkilä är forskare och lektor i pedagogik vid Mälardalens högskola och har varit jämställdhetsexpert på Skolverket. Hon är en flitigt anlitad föreläsare inom genus- och jämställdhetsområdet.
- Ett stort hinder på vägen mot förändring är lärares omedvetenhet. Många lärare jag möter säger att de behandlar alla lika men det är en omöjlighet och om man tror det så skapar man ett låst läge. Lärare måste börja våga se att genus alltid spelar roll och fundera över vilken betydelse det har för deras egen didaktik, menar Mia Heikkilä.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande och jämställdhet i förskola och skola
  2. +
  3. Barndomshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barndomshistoria av Colin Heywood (häftad).

Köp båda 2 för 772 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mia Heikkilä