Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Patientsäkerhet
Antal sidor
599
Utgivningsdatum
2013-07-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 25 mm
Vikt
1137 g
SAB
Vp
ISBN
9789147106448
Patientsäkerhet : teori och praktik (häftad)

Patientsäkerhet : teori och praktik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-07-25
579
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Patientsäkerhet berör alla som arbetar med hälso- och sjukvård oavsett var och på vilken nivå man arbetar. Den här antologin breddar och fördjupar perspektivet på patientsäkerhetsfrågorna. Patientsäkerhet - teori och praktik tar utgångspunkt i aktuell säkerhetsforskning och är skriven av internationella och nationella säkerhetsforskare och experter. Många av dem är verksamma i andra branscher, men alla har ett gemensamt intresse för säkerheten i hälso- och sjukvården.

Läs mer
Boken, som inleds med fyra uppmärksammade händelser i svensk hälso- och sjukvård, tar utgångspunkt i ett systemperspektiv på säkerhet. Den belyser bland annat lagstiftning, organisation och verktyg för säkerhetsstyrning. Detsamma gäller stöd till patienter, närstående och personal som varit involverade i en allvarlig händelse. Utvecklingen inom patientsäkerhetsområdet de senaste 20 åren diskuteras, likaså de förändringar vi kan vänta oss fram till 2025. Avslutningsvis belyses andra branschers säkerhetsarbete och hur det skulle kunna inspirera patientsäkerhetsarbetet.
Boken vänder sig till dem som arbetar med hälso- och sjukvård, liksom till tjänstemän och politiker med inflytande över vårdens resurser och organisation. En viktig målgrupp är lärare och studenter vid långa och medellånga vårdutbildningar. Boken är också lämplig för läsare som är verksamma inom andra yrkesområden eftersom den tar upp generella aspekter på säkerhet.
Antologin bygger på den tidigare utgivna antologin I rättvisans namn - om ansvar, skuld och säkerhet (2007) men är omarbetad och anpassad efter aktuell lagstiftning och senaste forskningsrön. Den är utökad med tio kapitel och är inspirerad av den högskoleutbildning i patientsäkerhet som KTH bedrivit sedan 2008.

Om författarna
Synnöve Ödegård, som är leg. sjuksköterska och doktor i folkhälsovetenskap, har sedan början av 1990-talet arbetat med patientsäkerhet på nationell nivå. Hon var den första i Norden som i sin avhandling använde ett systemperspektiv på patientsäkerhetsfrågorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Patientsäkerhet : teori och praktik
 2. +
 3. Hälsoekonomisk utvärdering : metod och tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsoekonomisk utvärdering : metod och tillämpn... av Mikael Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 879 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Patientsäkerhet : teori och praktik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok för alla med arbete i hälso- och sjukvård!
  Erland Bridell, 6 november 2014

  Mycket uppskattad bok! Den är ovärderlig som kunskapskälla och inspiration för patientsäkerhetsarbete. Den har båda djup och bredd i detta viktiga ämne. Alla som arbetar inom hälso- och sjukvård bör läsa den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Synnöve Ödegård

 • Säker vård : nya perspektiv på patientsäkerhet

  Synnöve Ödegård

  Trots flera decenniers arbete med att öka patientsäkerheten drabbas över 100 000 människor varje år av vårdskador i Sverige, vilket orsakar stort mänskligt lidande och höga samhällskostnader. Ett alltför stort fokus på när saker har gått fel, och ...