Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Den digitala patienten
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2014-01-13
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Kristina Olsson, Inger Bolinder-Palmér
Dimensioner
210 x 147 x 7 mm
Vikt
169 g
SAB
Vp,362.1
ISBN
9789147106561

Den digitala patienten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-01-13
306
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den digitala patienten tar sin utgångspunkt i en ny värld: Patienten har digitaliserats! Men vem är den digitala patienten? Och när och hur förvandlas den enskilde medborgaren till en digital patient?

Den digitala patienten är skriven ur ett patientperspektiv och belyser det existentiella och etiska perspektivet samt säkerhetsaspekten. Tanken är att även synliggöra utmaningarna och konsekvenserna av hälsoinformatik och eHälsa.

Boken försöker ge en bild av den digitala patientens framtid och fokuserar även på en rad villkor som bör beaktas när nya elektroniska kommunikationsvägar planeras inom hälso- och sjukvården. Tack vare att boken beskriver patientens nya digitala identitet kan den bidra till en gemensam förståelse och tvärvetenskapligt samarbete mellan olika forskargrupper.

Boken är skriven för alla som är delaktiga inom hälso- och sjukvården, såväl studerande och yrkesverksam personal som beslutsfattare.

Den svenska översättningen har granskats av Janeth Leksell, lektor på Högskolan Dalarna.

Sagt om boken
"I en liten volym av medicinetikern och vetenskapsteoretikern Jacob Birkler och hälsoinformatikern m.m. Mads Ronald Dahl behandlas det som de kallar den nya dualismen i vården: den verkliga patientens relation till den digitala patienten. Författarna lyfter viktiga etiska frågor kring dualismens konsekvenser för patient-vårdarrelationen och patienters integritet. --- Deras diskussion om etiska konsekvenser av vårdens digitalisering behöver följas av fler." Läkartidningen. 2014;111:C4HY Läkartidningen 39/2014 Lakartidningen.se 2014-09-22 Läs Motzi Eklöfs recension i Lakartidningen.se

Om författarna
Jacob Birkler är fil.mag. i filosofi och psykologi och lektor vid Köpenhamns universitet. Mads Ronald Dahl är utbildad i bioteknologi och har en fil.dr. i immunologi och en masterexamen i hälsoinformatik. Han är sedan 2006 prefekt för Sektionen for Sundhedsinformatik vid Aarhus Universitet och forskar i informatik med specialinriktning på IT-säkerhet, äldres användning av IT och IT-utbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den digitala patienten
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den digitala patienten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok om IT i vården där även patienten får plats
    Christer Petersson, 28 oktober 2014

    Bokens styrka är att den hämtar näring, inte bara i den digitala världen, utan även o filosofin, etiken och hos människor av kött och blod.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna