Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2017-01-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
391 g
SAB
Vl
ISBN
9789147106646
Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre (häftad)

Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre

(5 röster)
Häftad Svenska, 2017-01-10
384
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre beskrivs arbetssätt med teamet som nav där dokumentation av vård- och omsorgsplaner har en naturlig plats. Författarna vill även underlätta den vård och omsorg som befinner sig i gråzonen mellan lagrummen HSL och SoL så att samverkan mellan professioner kan utvecklas och ske med ett för brukaren/patienten bibehållet helhetsperspektiv.

Läs mer
Boken är indelad i två huvuddelar där del 1 ger en bakgrund till planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre. Processmodeller och lagstiftning beskrivs liksom vilka aktörer som i dag finns inom vård och omsorg. Författarna behandlar även värdegrund, språk och dokumentation samt utmaningen med läkemedel och äldre. Del 2 är upplagd som en handbok med mer konkreta exempel på både planering och dokumentation. Denna del kan vara en utgångspunkt för en bredare diskussion i både utbildning och på arbetsplatser om hur vård och omsorg bedrivs i dag. I flera kapitel finns reflektionsfrågor och längst bak i del 2 finns också en termlista som förklarar olika begrepp som används i boken. Genom upplägget passar boken från den första inblicken i vårdens och omsorgens organisation till att studenten arbetar självständigt och skriver egna vårdplaner i slutet av sin utbildning.

Om författarna
Jan Florin är lektor och docent på högskolan Dalarna. Tyra E O Graaf är distriktssköterska och doktorand samt verksamhetskonsult på Tieto och jobbar med teamarbete inom lagrummen Hälso- och sjukvård, Socialtjänst och LSS över hela Sverige. Arne Sjöberg är geriatriker och chef för geriatriken på Länssjukhuset i Kalmar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre
  2. +
  3. Demensguiden - Förhållningssätt och åtgärder i demensvården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demensguiden - Förhållningssätt och åtgärder i ... av Kirsti V Solheim (häftad).

Köp båda 2 för 824 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Omvårdnadsdiagnoser - - definitioner och klassifikation

    Jan Florin

    Omvårdnadsdiagnoser: definitioner och klassifikation är en tydlig guide och sammanställning av omvårdnadsdiagnoser som granskats och godkänts av NANDA-I. Utgåvan 2018-2020 av den internationellt erkända taxonomin har noggrant uppdaterats och revid...