Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
H2000 Affärsutveckling och ledarskap
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2014-04-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 20 mm
Vikt
671 g
SAB
Qi
ISBN
9789147110223
H2000 Affärsutveckling och ledarskap Fakta och uppgifter (häftad)

H2000 Affärsutveckling och ledarskap Fakta och uppgifter

Häftad Svenska, 2014-04-23
809
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Som ledare inom handeln behöver du behärska många olika kompetensområden. Den kanske viktigaste förmågan är att kunna kommunicera med både dina kunder och den personal du ska leda på ett effektivt sätt.
I H2000 Affärsutveckling och ledarskap - att leda i praktiken sätts fokus på just ledarskapet inom handeln och vi får rikligt med exempel från både små butiker, stormarknader och varuhus. Nyckelbegrepp i boken är praktisk affärsdrift och ledarskap och inom dessa ämnesområden ryms en mängd frågor både interna och externa. Läsaren ges möjlighet att träna förmågan att med hjälp av ekonomiska beräkningar, marknadsundersökningar och omvärldsanalyser fatta affärsmässiga beslut.

Läs mer
Pedagogiska tankar
I H2000-serien förenas teori med praktik. Serien omfattar läromedel för yrkesutbildningar inom handels- och administrationsyrkena. Böckerna i serien är särskilt framtagna för att passa på gymnasieskolans Handels- och administrationsprogram men de lämpar sig även för olika typer av bransch- och vuxenutbildningar. I samtliga av seriens böcker varvas faktatexter med exempel, övningar och projekt. Läromedlen stimulerar ett undersökande arbetssätt genom många uppgifter och exempel. Till respektive faktabok hör en lärarhandledning som innehåller kommentarer och pedagogiska tips, förslag på lösningar till faktabokens uppgifter, powerpointbilder, förslag till provuppgifter och lösningar på dessa.
Komponenter
Fakta och övningsbok
Onlinebok
Lärarhandledning (nedladdningsbar)
Innehåll
1 Att utveckla en affär
2 Affärsplanering
3 Butiksetablering
4 Resurser och finansiering
5 Praktisk butiksdrift - stimulerande butiksmiljö
6 Räkna på resultat och lönsamhet
7 Planera din butiks ekonomi
8 Praktiskt ledarskap
9 Organisation i butiken
10 Rekrytera
11 Arbetsmiljö och arbetsrätt

Om författarna
Författare till boken är Gunilla Eek, Anders Pihlsgård och Lotten Svensson. Anders är konsult och lärare i ekonomiska ämnen samt medförfattare till ett stort antal läromedel. Gunilla är gymnasielärare i handel och har gedigen erfarenhet av att driva eget företag i fackhandeln. Lotten har erfarenhet av eget företagande inom området affärsutveckling och arbetar som adjunkt i företagsekonomi vid Skövde högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. H2000 Affärsutveckling och ledarskap Fakta och uppgifter
  2. +
  3. Ledarskap och organisation, elevbok,

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskap och organisation, elevbok, av Lars Berglund, Thomas Sewerin (kartonnage).

Köp båda 2 för 1467 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna