Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ledarskap under stress
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2012-12-06
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
295 g
SAB
Qbab,Doka
ISBN
9789147111176
Ledarskap under stress (häftad)

Ledarskap under stress

Häftad Svenska, 2012-12-06
464
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ledarskap är svårt. Speciellt svårt - och speciellt avgörande - är ledarskapet i starkt påfrestande situationer. Hur gör man som chef och ledare för att situationen ska lösas på bästa sätt för alla inblandade? För att leda sin grupp, sitt företag, ja, kanske sitt land genom en svår händelse och komma någorlunda helskinnade ur den?

Den här boken fokuserar på svåra och stressande situationer men det finns mycket att lära även för vardagligt ledarskap genom en inblick i hur det är när allt ställs på sin spets. Den riktar sig därför lika mycket till studenter och praktiker inom yrken som hanterar akuta kriser - såsom läkare, sjuksköterskor, poliser och kuratorer - som till ledare i mer "vanlig" verksamhet.

Boken är uppdelad i fyra delar. Den första delen innehåller presentationer av generella modeller över ledarskap och stress. Del två utgörs av teoretiska fördjupningar inom några utvalda områden som visat sig ha betydelse för ledarskap under stress. I den tredje delen redovisas erfarenheter av olika ledarskapshandlingar före, under och efter kriser och svåra påfrestningar. Den fjärde och avslutande delen handlar om olika åtgärder som kan leda till bättre ledarskap under stress.

Om författarna

Gerry Larsson är leg. psykolog och professor i ledarskapspsykologi vid Försvarshögskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskap under stress
  2. +
  3. Möjlighetstänk! - Mental träning i nytt ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möjlighetstänk! - Mental träning i nytt ljus av Clas Malmström (inbunden).

Köp båda 2 för 663 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gerry Larsson