Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mellanmän
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
209 x 148 x 10 mm
Vikt
236 g
SAB
Oe-c
ISBN
9789147111527
Mellanmän : om kommisionärer, handelsagenter och andra representanter (häftad)

Mellanmän : om kommisionärer, handelsagenter och andra representanter

Häftad Svenska, 2015-02-25
368
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mellanmän behandlar hur mellanmannens rättigheter och skyldigheter gestaltar sig gentemot de två avtalsparterna och vilka rättigheter och skyldigheter dessa har gentemot mellanmannen.

Läs mer
Boken redogör förr de grundläggande rättsreglerna om avtal förmedlade av till exempel fullmäktige, handelsagenter, kommissionärer och speditörer.
Eftersom marknaden i allt högre grad präglas av gränsöverskridande handel diskuterar boken mellanmannens rättsliga ställning från ett nationellt och ett komparativt och internationellt perspektiv.
Mellanmän riktar sig i första hand till studenter på grundläggande juridiska kurser och innehåller därför rättstillämpningsexempel samt övningsuppgifter med lösningar för att ge en djupare förståelse av de konkreta reglerna.

Om författarna
Annina H Persson är professor i civilrätt vid Örebro universitet. Hon undervisar och forskar inom den centrala förmögenhetsrätten och är författare till ett flertal böcker och artiklar inom området. Hon har även tjänstgjort som expert i flertal utredningar på såväl Finans- som Justitiedepartementet.
Carolina Saf är universitetsadjunkt vid Örebro universitet och doktorand i internationell privat- och processrätt vid Stockholms universitet. Hon är kursansvarig för och forskar inom den internationella privat- och processrätten och är författare till ett antal artiklar inom området. Hon är nationell korrespondent för CLOUT på Justitiedepartementet och ledamot av Nordic Group for Private International Law
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellanmän : om kommisionärer, handelsagenter och andra representanter
  2. +
  3. Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt, Första häftet - Särskilda avtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt, Första ... av Jan Hellner, Richard Hager, Annina H Persson (häftad).

Köp båda 2 för 838 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna