Finansiering (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2015-09-10
Upplaga
12
Förlag
Liber
Dimensioner
223 x 210 x 20 mm
Vikt
637 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147111848
Finansiering (häftad)

Finansiering

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-09-10
519
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finansiering Kan levereras innan julafton
Det här är en introduktion till finansiellt beslutsfattande i alla typer av företag, såväl stora som små, privata som börsnoterade, aktiebolag som enskilda firmor och handelsbolag.

Bokens fokus ligger på finansieringen av företagets verksamhet och på företagets finansiella styrning. Den behandlar både praktiska aspekter relaterade till användningen av olika finansieringsformer och deras för- och nackdelar. Andra finansieringsbeslut som avhandlas är företagets förvaltning av likvida medel, hantering av finansiella risker och då särskilt ränte- och växelkursrisker, kreditbedömning, skattefrågor, finansiering av ägarskiften med mera.

Den tolfte upplagan är uppdaterad för att återspegla det rådande forskningsläget, förändringar i lagstiftning och beskattning, samhällsutvecklingen och den ekonomiska verklighet som möter studenterna. Figurerna har ritats om för att bli mer pedagogiska och boken har fått en ny tilltalande form.

Sagt om boken
"Resultatet har blivit en bra lärobok i finansiering som främst vänder sig till universitetsstuderande på A-nivån i företagsekonomi. Läsaren bör ha kunskaper i bokföring och bokslutsanalys. I denna upplaga har författarna gjort en något mer utförlig pedagogisk presentation av kunskapsstoffet. Tidigare upplaga bör bytas ut." Rolf Retoft, lektör, BTJ-häftet nr 24, 2015.

Om författarna
Niclas Andrén och Tore Eriksson är verksamma vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Sigurd Hansson var verksam vid samma institution men är nu pensionerad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Finansiering
 2. +
 3. Kalkyl och budget : grundläggande om kalkylering och budgetering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalkyl och budget : grundläggande om kalkylerin... av Göran Andersson, Jan Greve (häftad).

Köp båda 2 för 936 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Finansiering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otydlig och stökig
  007, 20 oktober 2016

  Jag håller med vad Lina har skrivit.

  Det är jättesvårt att hänga med när mattematiken är skriven i löpande text och över ett uppslag till ett annat.
  Facit och uppgifterna stämmer inte överens på flera ställen vilket gör att man hoppar över dem helt. Uppgifterna är dessutom inte alltid helt tydliga på vad som ska räknas på.

  De använder olika uttryck för samma sak utan att förklara att det är så t ex "totalt kapitalbehov, genomsnittligt kapitalbehov." Enda anledning at... Läs hela recensionen

 2. Sååå dålig
  Lina Renée Håkansson, 22 december 2015

  Jättedålig bok... är jättebesviken. Väldigt opedagogisk och inte alls konsekvent i förklaringar och exempel. Dessutom skrivit fel på flera ställen och även fel i facit till flera av uppgifterna.

  Är även ganska tråkig och texten är tjock och mycket på en gång.

  Det enda positiva med boken är att övningsuppgifter kommer mitt i kapitlena och då behandlar sådant man precis läst om. Dock är flertalet frågor förvirrande med högst bristfälliga lösningar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Företags- och räkenskapsanalys

  Sigurd Hansson, Per Arvidson, Hans Lindquist

  Företags- och räkenskapsanalys är en heltäckande och grundläggande bok inom området finansiell analys av företags och organisationers externa räkenskaper. Bokens ansats och idé är att beräkna nyckeltal och göra analyser baserade på företagens publ...

 • Aktier, optioner, obligationer : en introduktion

  Sigurd Hansson

  Denna bok om aktier, optioner och obligationer ger läsaren grundläggande kunskaper om- vad en aktie, option eller obligation är och vilka funktioner dessa fyller- hur marknaden för dessa värdepapper fungerar- hur aktier, optioner och obligationer ...