Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2016-01-18
Upplaga
6
Förlag
Liber
Medarbetare
Sundelin, Claes (red.)
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
631 g
SAB
Vh
ISBN
9789147111862
Barnhälsovård : att främja barns hälsa (häftad)

Barnhälsovård : att främja barns hälsa

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-01-18
671
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna nya och omarbetade 6:e upplaga av Barnhälsovård redovisas aktuellforskning och nya rön inom modern barnhälsovård. Boken ger både en teoretisk och praktisk vägledning till det förebyggande arbetet med barn i 0-5-årsåldern.

En viktig utgångspunkt har varit att skapa gynnsamma förutsättningar för den roll och funktion för barnhälsovården som rekommenderas i Socialstyrelsens publikation Vägledning för Barnhälsovård.

Barnhälsovård är en grundläggande lärobok i barnhälsovård för sjuksköterske- och läkarutbildningen. Den ger en heltäckande belysning av barnhälsovårdens arbete och utgör ett viktigt stöd för sjuksköterskor och läkare som arbetar på barnavårdscentralen.

Boken tar bland annat upp
 • barns utveckling, tillväxt, näringsbehov och uppfödning
 • vanliga hälsoproblem och deras behandling
 • vaccinationer
 • bedömning av barns hälsa
 • barn med särskilt behov av stöd
 • föräldrastöd
 • barnhälsovårdens organisation och arbetssätt
Sagt om boken
Det är en utmärkt bok som främst är avsedd för sjuksköterskor och läkare inom barnhälsovården. Då innehållet är lättillgängligt kan boken även vara av intresse för föräldrar både till friska barn och de som drabbats av sjukdom. Stora förändringar har skett sedan den förra boken utkom och tidigare upplagor bör därför ersättas." Publiceras i BTJ-häftet nr 6, 2016. Lektör Lars Svensson

Om författarna
Huvudredaktörer är Margaretha Magnusson, med. dr, barnsjuksköterska och vårdutvecklare, Elisabet Hagelin, med. dr, distriktssköterska och barnsjuksköterska, Claes Sundelin, tidigare barnhälsovårdsöverläkare och professor emeritus i socialpediatrik, samtliga knutna till Akademiska sjukhuset i Uppsala, Margareta Blennow, med. dr och barnhälsovårdsöverläkare vid Södersjukhuset i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnhälsovård : att främja barns hälsa
 2. +
 3. Första läkarboken : om det nyfödda barnet och dess första tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första läkarboken : om det nyfödda barnet och d... av Stefan Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 917 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barnhälsovård : att främja barns hälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. BVC
  Karina Louise Wikman, 21 september 2017

  Bra bok som belyser det mesta inom Barnhälsovård bra kurslitteratur när man läser specialist vidareutbildning inom barn och ungdom . Bra att kunna läsa om vissa områden

Visa alla 1 recensioner