Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
De stora ekonomerna
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-06-17
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
257 g
ISBN
9789147111985

De stora ekonomerna

Häftad,  Svenska, 2015-06-17
360
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De stora ekonomerna ger oss en övergripande beskrivning av hur den moderna ekonomin växt fram genom att låta oss möta tio av historiens mest framträdande ekonomer.
Dessa ekonomer är: Adam Smith, Karl Marx, David Ricardo, Alfred Marshall. John Maynard Keynes, Friedrich Hayek, Paul Samuelson, Milton Friedman, Garry Becker och Daniel Kahneman.
Dessa framstående tänkare har de senaste två seklerna format vår bild av hur samhällsekonomi ska förstås och tillämpas. I boken beskrivs och utvärderas deras grundläggande begrepp och teorier och visar hur dessa har influerat det ekonomiska och politiska landskapet och påverkat utvecklingen av vårt samhälle i stort.
De stora ekonomerna vänder sig i första hand till studenter på alla introducerande utbildningar i ekonomi och till studenter på grundnivå i statsvetenskap. Men alla som är intresserade av ekonomi och politik har stor behållning av att läsa boken.

Om författarna

Phil Thornton har skrivit om ekonomi i femton år för olika tidningar och nyhetsbyråer.
Harry Flam, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet, har faktagranskat och skrivit förord till den svenska utgåvan.
Björn Nilsson är översättare.

Recension

Boken är en översikt av framväxten av modern, nationalekonomisk teori genom en presentation av tio av de största ekonomerna från Adam Smith till Daniel Kahneman. Adam Smiths "osynliga hand" och Karl Marx "Av var och en efter förmåga, till var och en efter behov" är med liksom flera andra uttryck som många känner igen, men kanske inte kan sätta i ett sammanhang. Efter en inledning där Thornton motiverar urvalet följer så tio kapitel med presentationer. Framställningen är lättfattlig och formatet personporträtt bidrar också till att levandegöra utvecklingen av modern ekonomisk teori. Boken är väl ägnad både för studenter på grundnivå och för en intresserad allmänhet. Phil Thornton är ekonomijournalist och har arbetat som korrespondent på The Independent. Han har tidigare utgivit Brilliant economics (2013).
BTJ-häftet nr 17, 2015 Lektör Jonas Ransgård
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De stora ekonomerna
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 609 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna