Organisation och organisering (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
762 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789147112142
Organisation och organisering (häftad)

Organisation och organisering

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2015-07-29
561

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken beskriver organisationsteorin från de tidigaste försöken att organisera merkantil verksamhet under antiken och medeltiden till dagens kunskapsbaserade arbete.

Den presenterar teoretiska perspektiv på organisationer kronologiskt och refererar skandinavisk organisationsteori. Den illustrerar teoretiska resonemang med exempel från såväl svenska som internationella företag och organisationer. Boken är grundläggande och lämpar sig väl för introduktionskurser.

Den fjärde upplagan har uppdaterats genomgående och ett flertal exempel från näringsliv och förvaltning har bytts ut och nya referenser och avsnitt har tillkommit. Organisation och organisering har publicerats i dansk översättning (2014) och i en omarbetad norsk upplaga (2014).

Sagt om boken
"Nu kommer fjärde upplagan av en mycket läsvärd bok som med all säkerhet kommer att få klassikerstatus. Organisationskunskap kan verkligen innehålla mycket och i detta fall gör författarna en grundlig exposé över olika organisationsteorier från antikens dagar fram till idag. Boken ger heltäckande kunskap inom området och är tänkt att användas som lärobok. Författarna är alla professorer vid Göteborgs respektive Lunds universitet. Språket blir aldrig tungrott och exemplen från olika verksamheter är mångskiftande och läsvärda. Det finns inga illustrationer annat än färgade rutor med praktikfall från arbetslivet. Dessa är uppdaterade i den nya upplagan och flera referenser har lagts till den redan digra listan. Läsningen var riktigt njutbar och gav en bra bild av människors urgamla strävan att organisera sina ansträngningar till gemensamma mål. Här finns också teorier och diskussioner av olika metoder för att uppnå önskvärda resultat. Såväl de historiska avsnitten som de dagsaktuella väcker intresse." Lena Löfgren Bjerner, lektör, BTJ-häftet nr 21, 2015.

Om författarna
Ulla Eriksson-Zetterquist är professor vid GRI, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. homas Kalling är professor och chef för Institutet för ekonomisk forskning vid Lunds universitet. Alexander Styhre är professor vid företagsekonomiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisation och organisering
  2. +
  3. Förändringsledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förändringsledning av Anette Hallin, Anna Olsson, Maria Widström (häftad).

Köp båda 2 för 951 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »