Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2015-08-13
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
290 x 210 x 15 mm
Vikt
557 g
SAB
Dd,Bfa
ISBN
9789147112241
Handbok i kvalitativa metoder (häftad)

Handbok i kvalitativa metoder

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-08-13
408
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Handbok i kvalitativa metoder delar forskare från olika ämnesområden med sig av sina praktiska erfarenheter av att arbeta med kvalitativa metoder.

Läs mer
Boken är indelad i tre delar. I den första delen diskuteras när det är lämpligt att använda sig av kvalitativa metoder och hur en kvalitativ undersökning kan planeras. I den andra delen går författarna in på tre huvudsakliga sätt att framställa data: intervjuer, observationer och textanalys. I denna del finns också specialkapitel om livshistorieintervjuer, fokusgruppsdiskussioner, skuggning, forskning på internet, diskursanalys samt användningen av bilder. I den tredje och avslutande delen av boken diskuteras analys av kvalitativa data och vad det kan innebära att skriva akademiskt.
I denna andra upplaga har många kapitel aktualiserats och setts över. Dessutom finns två nya kapitel: ett om att intervjua barn och ett om att göra videoobservationer och analysera dessa.

Om författarna
Redaktörer är Göran Ahrne, professor i sociologi vid Stockholms universitet och verksam vid SCORE i Stockholm och Peter Svensson, docent i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan i Lund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok i kvalitativa metoder
  2. +
  3. Från stoff till studie : om analysarbete i kvalitativ forskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från stoff till studie : om analysarbete i kval... av Jens Rennstam, David Wästerfors (häftad).

Köp båda 2 för 723 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok i kvalitativa metoder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Saknar systematik
    Pernilla, 19 november 2020

    Jag tyckte boken varken var bra på att i detalj beskriva hur respektive kvalitativ metod utfördes, och inte heller bra på att presentera en förståelse för det vetenskapliga synsättet och systematiken i ett vetenskapligt arbetssätt. Kan möjligen användas som uppslagsbok för att hitta andra källor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna