Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2017-02-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
209 x 147 x 8 mm
Vikt
210 g
SAB
Oh
ISBN
9789147112517
Äldre- och funktionshindersomsorg (häftad)

Äldre- och funktionshindersomsorg

Häftad Svenska, 2017-02-10
288
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken Äldre- och funktionshindersomsorg beskriver fyra olika områden inom äldre- och funktionshindersomsorg: regelsystem, organisering, ledarskap och organisation. De olika delarna är integrerade men författarna presenterar de fyra områdena för sig för att göra dem mer lättbegripliga.

Läs mer
Avsnittet om regelsystem behandlar lagar, förordningar, tillämpningsföreskrifter EU-regler, EU-förordningar och EU-direktiv. Området organisering beskriver organisering av välfärdstjänster - både kommunala och privata utförare. I avsnittet om ledarskap diskuteras följande frågor: Vad innebär det att leda verksamheter inom omsorg för äldre och personer med funktionsnedsättning? Vilka utmaningar står chefer inför och hur ser förutsättningarna ut för att hantera dessa? Avsnittet personal redogör för medarbetarnas förutsättningar och villkor när det gäller regelsystem organisering och arbetsmiljö.
Boken vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom socialt arbete.

Om författarna
MARIA BENNICH är filosofie doktor i sociologi och universitetslektor i socialt arbete på Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete vid Örebro universitet samt verksam vid Avdelningen för beteendevetenskap och socialt arbete vid Hälsohögskolan i Jönköping.
LARS ZANDERIN är filosofie licentiat i statsvetenskap, filosofie doktor i rättssociologi samt universitetslektor (emeritus) i politologi. Han har varit verksam vid Linnéuniversitetet, Växjö, Lunds universitet, Högskolan i Kristianstad och Högskolan i Kalmar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äldre- och funktionshindersomsorg
  2. +
  3. Brukardelaktighet och inflytande i äldreomsorg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brukardelaktighet och inflytande i äldreomsorg av Maria Wolmesjö, Maria Bennich, Marie Ernsth Bravell, Agneta Kullén Engström, Ann-Christine Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »