Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2017-02-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
209 x 147 x 8 mm
Vikt
210 g
SAB
Oh
ISBN
9789147112517
Äldre- och funktionshindersomsorg (häftad)

Äldre- och funktionshindersomsorg

Häftad, Svenska, 2017-02-10
282
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken Äldre- och funktionshindersomsorg beskriver fyra olika områden inom äldre- och funktionshindersomsorg: regelsystem, organisering, ledarskap och organisation. De olika delarna är integrerade men författarna presenterar de fyra områdena för sig för att göra dem mer lättbegripliga.

Avsnittet om regelsystem behandlar lagar, förordningar, tillämpningsföreskrifter EU-regler, EU-förordningar och EU-direktiv. Området organisering beskriver organisering av välfärdstjänster - både kommunala och privata utförare. I avsnittet om ledarskap diskuteras följande frågor: Vad innebär det att leda verksamheter inom omsorg för äldre och personer med funktionsnedsättning? Vilka utmaningar står chefer inför och hur ser förutsättningarna ut för att hantera dessa? Avsnittet personal redogör för medarbetarnas förutsättningar och villkor när det gäller regelsystem organisering och arbetsmiljö.

Boken vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom socialt arbete.

Om författarna
Maria Bennich är filosofie doktor i sociologi och universitetslektor i socialt arbete på Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete vid Örebro universitet samt verksam vid Avdelningen för beteendevetenskap och socialt arbete vid Hälsohögskolan i Jönköping.

Lars Zanderin är filosofie licentiat i statsvetenskap, filosofie doktor i rättssociologi samt universitetslektor (emeritus) i politologi. Han har varit verksam vid Linnéuniversitetet, Växjö, Lunds universitet, Högskolan i Kristianstad och Högskolan i Kalmar.

Sagt om boken
"En bok som detaljerat och överskådligt klargör läget inom fyra områden när det gäller omsorgen av de funktionshindrade och äldre: regelsystem, organisering, ledarskap och organisation. Boken är aktuell och tjänar utmärkt som manual för studenter och andra som vill få en inblick i en verksamhet som sysselsätter många och engagerar de flesta. Den diskuterar också i ett avsnitt om äldreomsorgen förtjänstfullt personalens villkor och visar att arbetet med äldre aldrig helt kan formaliseras utan förutsätter s.k. tyst kunskap. En intresseväckande och viktig bok." Publicerades i BTJ-häftet nr 10, 2017, skriven av Lektör Matts Lindberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äldre- och funktionshindersomsorg
  2. +
  3. Position Sverige : om innovation, hållbarhet och arbetsmarknad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Position Sverige : om innovation, hållbarhet oc... av Catharina Barkman, Johan Bergenäs, Sofia Börjesson, Charles Edquist, Niklas Ekdal (häftad).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »