Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2017-07-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Ekman, Inger (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 17 mm
Vikt
609 g
SAB
V
ISBN
9789147112715
Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd (häftad)

Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-07-07
579
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kan du förstå hur jag har det? Det är en fråga som många personer ställer när de drabbas av ohälsa. Kan man förstå det? Och hur vet man att man förstår en annan människa? Denna bok handlar om vikten av att lyssna till och förstå patienter, och hur det kan gå till när patient, närstående och professionella inom hälso- och sjukvården förstår - eller inte förstår - varandra när det gäller hur vården, omsorgen eller rehabiliteringen ska utformas och genomföras. Författarna betonar förståelsens värde för att skapa en samsyn mellan patient och professionella i vården.

Att lyssna är en förutsättning för personcentrerad vård, det är också en förutsättning för att kunna förstå hur tillståndet och situationen upplevs av patient och närstående. Alla vet hur gott det är att känna sig förstådd eller att göra sig förstådd. Och alla vet hur ont det gör att inte bli förstådd. Men lika viktig som förståelsen är, lika svår är den. Man tror att man varit tydlig men ändå uppstår missförstånd.

Boken analyserar förståelsens teori och ger exempel på förståelsens praktik från patienter, närstående och professionella inom hälso- och sjukvården. Boken vänder sig därför till samtliga professioner, såväl studerande som yrkesverksamma.

Om författarna

Huvudredaktörer är Karin Dahlberg, leg. sjuksköterska och professor i vårdvetenskap, senast vid Linnéuniversitetet i Växjö, och Inger Ekman, leg. sjuksköterska och professor i omvårdnad vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd
  2. +
  3. Omvårdnad på avancerad nivå : kärnkompetenser inom sjuksköterskans specialistområde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad på avancerad nivå : kärnkompetenser i... av Anna-Karin Edberg, Anna Ehrenberg, Helle Wijk, Joakim Öhlén, Ann-Christine Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 1308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ej bra.
    AF, 19 september 2019

    Läser sjuksköterskeprogrammet och hittills så är detta den bok jag haft minst nytta av. Skummade igenom den vid ett tillfälle, läste nåt kapitel kanske då. Stod med som kurslitteratur under en kurs men jag behövde inte den en enda gång. Är inte alls pedagogisk. Mycket av informationen som delges är självklar och inget man behöver en bok för att förstå.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna