Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Staaf (red.), Annika (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
230 g
SAB
Oe
ISBN
9789147112869
Rätt och rättssystem : en introduktion för professionsutbildningar (häftad)

Rätt och rättssystem : en introduktion för professionsutbildningar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-08-12
276
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken ger en grundläggande introduktion till det juridiska ämnesfältet. Den utgår från statsskickets uppbyggnad, lagstiftningsprocessen, rättens källor och konkreta juridiska arbetsmetoder när lagtext skall tillämpas och tolkas. En del ägnas åt Europarättsliga frågor.

Läs mer
Tanken är att boken skall kunna läsas av alla med ett intresse för rättsliga frågor. Den riktar sig särskilt till studenter med juridiska moment i sina respektive utbildningar och strävar efter att ge en övergripande bild av rättssystemet.

Om författarna
Annika Staaf (red.) är jur.kand. och fil.dr i rättssociologi samt universitetslektor på institutionen för kriminologi, avdelningen för rättsvetenskap vid Malmö högskola och Linnéuniversitetet. Hon undervisar och bedriver forskning i förvaltningsrätt, särskilt socialrätt, men även mänskliga rättigheter och offentligrättsliga principer. Hon har skrivit flera böcker och artiklar inom dessa ämnesområden.
Birgitta Nyström är professor i civilrätt vid Lunds universitet. Hennes forskning har främst rört arbetsrätt, med tonvikt på den kollektiva arbetsrätten och de svenska och nordiska systemen i förhållande till EU-rätten.
Lars Zanderin är fil.lic. i statsvetenskap, fil.dr i rättssociologi och universitetslektor (em.) i politologi vid Linnéuniversitetet samt knuten till Enheten för rättssociologi vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rätt och rättssystem : en introduktion för professionsutbildningar
 2. +
 3. Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningsrätt : en introduktion för professi... av Annika Staaf, Lars Zanderin (häftad).

Köp båda 2 för 525 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rätt och rättssystem : en introduktion för professionsutbildningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En viktig bok för alla

  Jag tycker om boken rätt och rättsystem eftersom den boken hjälper mig att förstå grundlag och lag som gäller i Sverige och det är viktigt för alla som arbetar genom hälsa och sjukvård för att få kunskap om författningars.

 2. Ger den information som den ska
  SEB, 25 september 2016

  Bra upplägg och överskådlig på ett enkelt sätt. Rekommenderas för sin målgrupp. I min kurs, Socialrätt, läste jag den utifrån rubrikerna och kunde plocka det jag behövde.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna