Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
602
Utgivningsdatum
2019-09-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Bäckryd, Emmanuel (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 30 mm
Vikt
1268 g
SAB
Vefc,Vep
ISBN
9789147112876
Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin vol.1 (häftad)

Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin vol.1

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-09-06
852
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Smärtmedicin är ett nytt gediget verk med ett omfattande referensmaterial baserat på den senaste evidensen och klinisk praxis och kan läsas som fördjupningslitteratur eller uppslagsverk. Det kan användas på utbildningar för läkare, sjuksköterskor och fysioterapeuter samt övriga professioner som i sitt yrke möter människor med smärta.

Smärtmedicin består av två volymer, som köps separat:

 • Akut och cancerrelaterad smärta - smärtmedicin (Vol. 1)

 • Långvarig smärta - smärtmedicin (Vol. 2)Smärtmedicin-böckerna bygger på den välrenommerade boken Smärta och smärtbehandling och har extensivt utökats i omfång och djup tack vare den senaste forskningen inom området. Tillsammans utgör de båda volymerna den i särklass mest heltäckande läroboken om smärta på svenska.

Akut och cancerrelaterad smärta (Vol. 1)

DEL I ger en smärtmedicinsk grund om bland annat fysiologi, psykologi, farmakologi och bedömning. DEL II behandlar den akuta smärtans patofysiologi och behandling. Postoperativ smärta lyfts tydligt fram med flera kapitel som visar på kopplingar till anestesi, multimodal smärtbehandling och ERAS (Enhanced Recovery after Surgery). DEL III avslutar med den viktiga cancerrelaterade smärtan med kapitel om bland annat anestesiologisk smärtbehandling, kirurgiska åtgärder, strålbehandling, cytostatika, barn, palliativ medicin och psykosocial cancervård.

Långvarig smärta (Vol. 2)

DEL I ger en smärtmedicinsk grund med bland annat fysiologi samt psykologiska, humanistiska och åldersmässiga aspekter av smärta. DEL II behandlar den långvariga smärtans patofysiologi och behandlingsmetoder samt farmakologi. DEL III beskriver olika smärttillstånd såsom muskuloskeletala, neuropatiska, ischemiska och viscerala tillstånd samt ett kapitel om långvarig smärta hos barn.

REDAKTÖRER

Mads U. Werner är anestesiolog, överläkare vid Multidisciplinärt smärtcentrum, Rigshospitalet i Köpenhamn och docent inom smärtforskning vid Lunds Universitet. Mads har sedan 1992 arbetat kliniskt med akut, cancerrelaterad och långvarig smärta.

Emmanuel Bäckryd är specialist i anestesi och intensivvård (2006) samt smärtlindring (2009). Emmanuel är överläkare vid Smärt- och rehabiliteringscentrum, Region Östergötland, och docent i anestesiologi och intensivvård, särskilt smärtmedicin, vid Linköpings universitet.

Alla medförfattare är framstående experter på respektive område.

Recension

Komplett bok om smärta - på svenska

Boken är enligt mitt tycke så komplett den kan bli med bakgrund, terminologi, farmakologi, fallbeskrivningar och historia. I och med den nya uppdelningen har man även tagit hänsyn till skillnaderna mellan de professioner som oftast sysslar med smärta: den akuta, interventionella anestesin och intensivvården samt den mer långsiktiga, multimodala och multiprofessionella rehabiliteringsmedicinen." skriver Katarina Landy, anestesiolog/intensivvårdsläkare, om Smärtmedicin volym 1 i sin recension i Lakartidningen.se 2019-12-05.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin vol.1
 2. +
 3. Långvarig smärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Långvarig smärta av Emmanuel Bäckryd, Mads U Werner (häftad).

Köp båda 2 för 2059 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin vol.1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett standardverk
  Tomas Wahlberg, 23 mars 2021

  Täcker ämnesområdena väl. Välskriven och lättläst. Ett standardverk som rekommenderas alla som på olika nivåer och i olika roller möter fenomenen akut och cancerrelaterad smärta. Bra med en bok som är väl insatt i smärtmedicinens förutsättningar i svensk sjukvård.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mads U Werner

 • Långvarig smärta

  Emmanuel Bäckryd, Mads U Werner

  Smärtmedicin är ett nytt gediget verk med ett omfattande referensmaterial baserat på den senaste evidensen och klinisk praxis och kan läsas som fördjupningslitteratur eller uppslagsverk. Det kan användas på utbildningar för läkare, sjuksköterskor ...