Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Träna läkemedelsberäkning, bok med eLabb
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2016-02-05
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
166 g
ISBN
9789147112906

Träna läkemedelsberäkning, bok med eLabb

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-02-05
399
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läkemedelsberäkning upplevs av många studenter som svårt, men myten att matematik handlar om talang stämmer inte. Alla studenter har de förutsättningar som krävs för att lära sig att räkna, men det är viktigt att hitta en strategi för uträkning som fungerar och att tro på sin förmåga.
Denna bok vänder sig främst till studerande på sjuksköterskeprogrammet men kan även användas under utbildning till andra yrken där ordinationer av läkemedel behöver omsättas i praktiken.

Detta är en reviderad och uppdaterad upplaga som innehåller repetition av matematiska grunder användbara inom läkemedelsberäkning, grundläggande begrepp, förslag på räknemodeller, genomgång av specifika lösningar vid olika typer av beräkningar och övningsuppgifter med facit.

Till boken hör ett rikt digitalt stöd som presenterar räknemodellerna på ett pedagogiskt sätt. Det digitala stödet innehåller även övningsuppgifter och filmatisering av autentiska situationer där en sjuksköterska visar hur beräkningar och beredning av läkemedel sker i det kliniska arbetet.

Om författarna
Träna läkemedelsberäkning har reviderats av Beata Molin, leg. farmaceut och barnmorska och Marie Therborn, leg. sjuksköterska med specialistutbildning inom akutsjukvård och anestesi. Båda är lärare i läkemedelsberäkning och verksamma på Sophiahemmet Högskola.

Sagt om boken
"Författarna har i denna bok gjort en enkel och väl strukturerad genomgång med korta tydliga exempel, och flera räkneexempel och övningsuppgifter. Efter en kort påminnelse om matematiska grunder går författarna direkt in på läkemedelsberäkningens kärna. De använder sig av vanliga räkneregler som lärs ut i grundläggande matematik på gymnasienivå, och ger olika exempel på hur man kan lösa en uppgift, både genom uträkning med formel och genom ekvationslösning. Detta ger läsaren möjlighet att välja vilken metod man vill använda sig av. En bok som vänder sig till framför allt sjuksköterskestudenter på ett kort och koncist sätt utan att krångla till det."
BTJ-häftet nr 20, 2015 Lektör Ulf Nilsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Träna läkemedelsberäkning, bok med eLabb
 2. +
 3. Illustrerad farmakologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illustrerad farmakologi av Hege Thoresen, Terje Simonsen, Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Eili Tranheim Kase (häftad).

Köp båda 2 för 1011 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Träna läkemedelsberäkning, bok med eLabb. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken bra
  Caywin, 6 december 2016

  Boken var faktiskt bra, iaf för mig som sökte blandade uppgifter. Säkerligen bra att ha som grund också. Däremot var E-labbet ganska kasst, iallafall den med blandade uppgifter. Jag gav upp när tre tidigare frågor inte gick att svara rätt på, trots korrekt uträkningsprincip. Detta räknades ut med 3 olika personer utan att ha sett varandras uträkningar.

  Känns som att E-labbet hafsades ihop.

Visa alla 1 recensioner