Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2017-10-31
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 14 mm
Vikt
454 g
SAB
Eaa
ISBN
9789147113040

Vägval och växande : människor i behov av stöd: förhållningssätt, identitet, kunskap, praktik

Häftad,  Svenska, 2017-10-31
602
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är användbar kunskap och hur formas den för att nå fram till dem som berörs? Författaren behandlar problematiken med att vetenskap är avhängig individers tänkande och rådande synsätt i samhället och hur det påverkar insatser för människor i behov av stöd. Betoningen ligger på kunskapsbildning i praktik, utbildning och forskning där kärnan utgörs av individens tänkande.

För att nå fram till människor måste kunskap byggas upp på många nivåer till ett kunskapssystem. Där ingår kunskaper om identitetsutveckling, betydelse av funktionsnedsättningar och diagnoser, förmåga till kommunikation och förståelse för hur verksamheter fungerar.

Vägval och växande vänder sig till studenter inom psykolog- och socionomprogrammet, specialpedagoger och andra utbildningar inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Författaren Ingrid Liljeroth är psykolog och f.d. lektor i specialpedagogik, docent i pedagogik och biträdande professor i Strömstad akademi. Hon har forskat bland annat kring identitetsutveckling och funktionsnedsättningar och har utvecklat grunderna i ett förhållningssätt byggt på ett förståelseparadigm i praktik, utbildning och forskning. I en forskningsgrupp har hon medverkat i utvecklingen av ett idé-tanke-kunskapssystem om verksamma verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägval och växande : människor i behov av stöd: förhållningssätt, identitet, kunskap, praktik
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 851 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Liljeroth