Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2017-04-28
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 17 mm
Vikt
572 g
SAB
Oep
ISBN
9789147113125
Svensk kriminalpolitik (häftad)

Svensk kriminalpolitik

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2017-04-28
594
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kriminalpolitiken är idag ett mycket uppmärksammat område och en strategiskt viktig fråga för de politiska partierna. Lagstiftningen och de politiska åtgärderna - liksom den verksamhet som bedrivs av polis, åklagarmyndigheter, domstolar och kriminalvård - har en tydlig moralisk dimension, som handlar om såväl samhälleliga värderingar som den enskildes integritet.

Boken beskriver och analyserar den svenska kriminalpolitikens utveckling från en institutionsbaserad och straffbetonad kriminalpolitik i statens regi, över välfärdsstatens sociala ingenjörskonst, till dagens "nya" kriminalpolitik med växande betoning på liberala styrningsmodeller, kontroll och risktänkande. Strafftänkandet har fått en renässans, samtidigt som brottsoffren uppmärksammas allt mer.

I denna reviderade och utökade upplaga diskuterar författarna särskilt vilken betydelse EU-medlemskapet har haft för den svenska kriminalpolitiken samt hur den förändrade situationen i världen - inte minst hotet från terrorismen och de ökade flyktingströmmarna - lett till en gradvis sammansmältning av kriminalpolitiken med säkerhetspolitiken.

Om författarna
Robert Andersson är lektor och docent i kriminologi vid Linnéuniversitetet i Växjö. Roddy Nilsson är professor i historia vid Göteborgs universitet.

Sagt om boken
"Boken är en lysande beskrivning av hur kriminalpolitiken påverkas av och griper in i andra politikområden och hur den bestäms och
styrs av den dominerande politiska makten. Det är upplysande, överraskande och uppfordrande läsning om ett ämne som politiserats bortom den vetenskapliga verkligheten." BTJ-häftet nr 15, 2017. Lektör Mats Rosén.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk kriminalpolitik
  2. +
  3. Fallna kvinnor : när samhällets bottensats skulle lära sig veta hut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallna kvinnor : när samhällets bottensats skul... av Eva F Dahlgren (pocket).

Köp båda 2 för 673 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna