Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1056
Utgivningsdatum
2018-03-15
Upplaga
6
Förlag
Liber
Dimensioner
248 x 175 x 54 mm
Vikt
2079 g
SAB
Ve,616
ISBN
9789147113262
Internmedicin (inbunden)

Internmedicin

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-03-15
1326
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Internmedicin beskriver uppkomstmekanismer, förlopp och medicinsk handläggning av den stora grupp sjukdomar som involverar kroppens centrala organsystem, inklusive hjärta-lungor-cirkulation, mage-tarm-lever, benmärg-blod, njurar, rörelseorgan och hormonsekretion.

Läs mer
Internmedicin utkom första gången 1978 och har sedan dess varit en uppskattad kunskapskälla för medicinstuderande under hela utbildningen liksom en oumbärlig uppslagsbok för kliniskt verksamma läkare. I denna sjätte reviderade upplaga är en majoritet av kapitlen nyskrivna eller grundligt uppdaterade. Som tidigare utgörs författarlistan av Sveriges ledande kliniska specialister och forskare inom sina respektive områden. Varje sjukdomstillstånd beskrivs detaljerat med uppgifter om bland annat etiologi, symtom, utredning och behandling. Framställningen är rikt illustrerad, och i varje kapitel belyser man den centrala handläggningen med kliniska patientfall.

Om författarna
Ulf Dahlström är professor emeritus vid Linköpings universitet samt överläkare och specialist i internmedicin och kardiologi vid Kardiologiska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping. Stergios Kechagias är professor i internmedicin och hepatologi vid Linköpings universitet och överläkare vid Mag-tarmmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping. Leif Stenke är professor i internmedicin och hematologi vid Karolinska institutet samt överläkare vid Hematologiskt centrum, Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Internmedicin
 2. +
 3. Medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicin av Stefan Lindgren, Anna Engström-Laurent, Kristjan Karason, Eva Tiensuu Janson (inbunden).

Köp båda 2 för 2743 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Internmedicin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Suverän
  Joel , 9 december 2020

  Perfekt bok till marknadens bästa pris, utmärkt till många av läkarprogrammets terminer.

  Tveka inte på att börja använda den tidigt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Kardiovaskulär medicin

  Ulf Dahlström, Lena Jonasson, Fredrik Nyström

  Kardiovaskulär medicin är den första heltäckande svenska kursboken inom området. Boken ger en helhetssyn på och samlad kunskap om ämnet och beskriver övergripande patofysiologi, kliniska aspekter och diagnostiska metoder. De olika kardiovaskulära ...

 • Veckovis : en antologi om svensk veckopress

  Peter Carelli, Ulf Dahlström

  Alla har vi en relation till veckotidningar. Oavsett om vi är regelbundna läsare eller inte är det ett samhällsfenomen vi har åsikter om. Författarna till artiklarna i denna antologi om svensk veckopress är dels forskare som på olika sätt dokument...