Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Personalvetenskapliga perspektiv
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2020-08-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 6 mm
Vikt
159 g
ISBN
9789147113347

Personalvetenskapliga perspektiv på HR-organisering

Häftad,  Svenska, 2020-08-06
276
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I takt med den snabba teknikutvecklingen och digitaliseringen ökar också behovet av det mänskliga perspektivet där HR-funktioner har en nyckelroll. Boken beskriver hur behovet av HR-kompetens växer fram och hur HR-funktioners arbete kan organiseras i företag och organisationer för att man ska nå verksamhetens mål. Boken visar också på ett flertal dilemman i organiseringen av HR-funktioner och lösningen av dessa samt ger en inblick i hur framtidens HR kan komma att se ut.

Läs mer
Personalvetenskapliga perspektiv på är en serie av böcker som behandlar ämnen med leverans för blivande personalvetare och yrkesverksamma inom HR-fältet. De är teoretiskt och empiriskt underbyggda och ger genom konkreta exempel och intervjucitat från yrkesverksamma också en inblick i praktiken.

Böckerna vänder sig till studenter som läser en utbildning med inriktning mot personalvetenskap, men även till yrkesverksamma som vill förnya eller fördjupa sina kunskaper. Det personalvetenskapliga perspektivet innebär att böckerna har en flervetenskaplig ansats och belyser den aktuella frågan från olika håll och genom olika teoretiska ingångar.

Om författarna
De två författarna är Per Thilander och Lena Sköld. Per är forskare och universitetslektor vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hans forskning handlar främst om organisering av och samspel mellan olika aktörer i HR-arbetet. Lena är HR-direktör på Migrationsverket. Lena har stor erfarenhet från flertalet chefsbefattningar för HR-funktioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personalvetenskapliga perspektiv på HR-organisering
  2. +
  3. Chef och HR : att möta personalproblem tillsammans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Chef och HR : att möta personalproblem tillsammans av Kristina Palm, Dag Calminder (häftad).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete

    Anders Boglind, Freddy Hällsten, Per Thilander

    Några år in på 2000-talet började många svenska organisationer förändra sin HR-funktion utifrån konceptet HR Transformation. Standardisering och sambruk av resurser ("shared service") skulle göra personalarbetet mer effektivt och skapa u...