Introduktion till högre studier i matematik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2017-08-22
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
241 x 170 x 11 mm
Vikt
361 g
SAB
Ta
ISBN
9789147113361
Introduktion till högre studier i matematik (häftad)

Introduktion till högre studier i matematik

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-08-22
349
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Denna lärobok är i första hand en introduktion till matematikstudier på universitetsnivå. Bevis ingår som en central del och boken lägger stor vikt vid att förmedla och lära ut innebörden av matematiska begrepp. Boken innehåller därför utförliga förklaringar och exempel, och presenterar ofta metoder och formler från flera olika synvinklar. Boken repeterar även valda delar av gymnasiets matematikkurser, men behandlar matematiken på ett mer stringent sätt.

En vanlig missuppfattning är att matematik bara handlar om tal och beräkningar. I denna bok tar författarna fasta på att resonemang och argumentation är en minst lika viktig del av matematiken. Boken riktar sig i första hand till nybörjarstudenter på civilingenjörsutbildningar och kandidat- eller magisterprogram i matematik, matematisk statistik och närliggande ämnen.

Sagt om boken
Bokens layout är ändamålsenlig och de välmotiverade svartvita illustrationerna tydliga. Ett bra sakregister kompletterar. Andra gymnasierepetitionsböcker finns - denna är en av de mer lättförståeliga, och lämplig både i lärarledd undervisning och för självstudier." Ola Svärd, lektör, BTJ-häftet nr 23, 2017.

Om författarna
Robert Johansson är lektor i matematik och prefekt för institutionen för matematik och matematisk statistik vid Umeå universitet. Han har ett brett intresse för matematik och gränslandet mellan matematik och datavetenskap. Han har tidigare som studierektor varit involverad i utvecklings- och kvalitetsarbete inom grundutbildningen, och är utnämnd till meriterad lärare. Lars-Daniel Öhman är docent och lektor i matematik vid Umeå universitet. Utöver sin egen forskning och undervisning är han engagerad i didaktiska och populärvetenskapliga frågor, kursutveckling samt utveckling av kursmaterial, och är utnämnd till excellent lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till högre studier i matematik
  2. +
  3. Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten av George Monbiot (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna